Koprčani končnico za prvaka začeli na najboljši možni način (foto)

Rokometaši Kopra 2013 so v prvem krogu končnice za prvaka premagali novomeško Krko z 28:22 (12:8).

Trener koprskih rokometašev Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Trener koprskih rokometašev Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Koprska zasedba je na najboljši možni način začela končnico za prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva je v svoji Bonifiki na kolena položila novomeško Krko, ki je na zadnjem mestu v elitni skupini.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so takoj prevzeli niti igre v svoje roke in si že po pičlih osmih minutah priigrali štiri gole prednosti (5:1), navkljub malenkostno manj prepričljivemu nadaljevanju pa so v končnici prve polovice tekme ponovno zaigrali zbrano in odgovorno ter se na velik odmor podali s prednostjo štirih zadetkov (12:8).

Primorci so drugi polčas odprli s 3:0 in novomeško klop prisilili, da je pri zaostanku 8:15 zahtevala minuto odmora. V nadaljevanju se potek tekme ni spremenil, Koprčani so še naprej igrali prepričljivo in dolenjske tekmece vseskozi držali na varni razdalji ter na koncu tudi zanesljivo vpisali prvi par točk v drugem delu državnega prvenstva.

V koprski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Uroš Rapotec in Žiga Smolnik. Oba sta dosegla po šest golov, pri gostih sta Leon Rašo in Mitja Klobčar prispevala po štiri zadetke.

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, novomeška pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 25. marca.

* Dvorana Bonifika, sodnika: Škvarč (Ribnica) in Turnšek (Celje).

* Koper 2013: Vončina, Capuzzo, Dolenc, Grzentič 1, Vlah 5, Krečič 1, Matijaševič 1, Gašperšič 1, Moljk, Gorela, Zugan, Rapotec 6, Smolnik 6 (3), Sokolič 2 (1), Planinc 4 (2), Bratkovič 1.

* Krka: Brajer, Nunčič, Tomić, L. Rašo 4, Jurečič 3 (2), Lavrič 2, Didovič 3, Okleščen 3, Pršina, Irman 1, Jakše 1, D. Rašo, Bezgovšek 1, Orlič, Matko, Klobčar 4 (1).

* Sedemmetrovke: Koper 2013 7 (3), Krka 6 (3).

* Izključitve: Koper 2013 12, Krka 10 minut.

* Rdeči karton: Grzentič (48.).

STA


Najbolj brano