Koper bi si zaslužil več

Nogomet je včasih presneto krut šport. Tokrat so to na svoji koži občutili koprski nogometaši, ki so, čeprav so dve tretjini tekme igrali z igralcem manj, bili celo bliže zmagi. Pa so usodni zadetek Celja prejeli v zadnji minuti tekme, s katero se je sklenil 22. krog 1. SNL. Luka Koper : Celje 0:1 (0:0).

Miha Blažič (z brado) je bil trikrat sam pred celjskim vratarjem  in blizu zadetka. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Miha Blažič (z brado) je bil trikrat sam pred celjskim vratarjem in blizu zadetka. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER >Koprska zasedba je na igrišče stopila precej premešana. Nekaj zaradi kazni (Matej Pučko in Denis Šme sta dobila dve tekmi prepovedi igranja) in nekaj zaradi poškodb. Koprski trener Alen Ščulac se je odločil zoperstaviti Celjanom z “lahko konjenico” oziroma na njim podoben način.

Stadion Bonfika, gledalcev 400, sodnik Mertik (Odranci) 6. Strelec - 0:1 Lendrić (90). Luka Koper: Simčič 6,5, Palčič 6, Srečković 6,5, Blažič 6, Hadžić 6,5, Guberac 6,5, Tomić 5, Peševski 6 (od 80. Gregorić-), Posavac 6 (od 62. Štulac), Črnigoj 6, Lotrič 5,5 (od 73. Hadžibulić-) Trener: Alen Šćulac. Celje: Kotnik 5, Krajcer 5,5, Klemenčič 5,5, Soria 5,5, Vidmajer 54 (od 46. Jakolić 5,5), Vrhovec 6, Miškić 5,5, Jeslinek 5,5 (od 46. Lendrić 6,5), Verbič 6, Bajde 6 (od 89. Kubo-), Omoregie 5,5. Trener: Simon Rožman. Rumeni kartoni: Tomić, Lotrič, Črnigoj; Vidmajer, Klemenčič rdeči karton: Tomić (22, 2xR).

Od prve minute je zaigral Domen Črnigoj, ki je stisnil zobe in je bil večji del tekme manj opazen, a vendar je na trenutke blestel, kot s pobegom v 67. minuti, kakršnega je na slovenskih igriščih redko videti. V konici napada je bil Mitja Lotrič, ki je sicer veliko pretekel, a brez pravega učinka, tudi zato, ker ni dobil uporabnih žog. A je v drugem polčasu tudi zapravil izjemno priložnost za zadetek po eni najlepših akcij na tekmi, ki jo je začel Črnigoj, podajalec pa je bil Nenad Srečković.

Že v prvem napadu je Patrik Posavac (presenetljivo je začel tekmo) v opozorilo zdrvel v kazenski prostor gostov, vendar brez pravega učinka. Nekaj akcij med obema kazenskima prostoroma brez resnejših poskusov je minilo do prvega strela v okvir vrat, ki ga je izvedel eden podjetnejših Celjanov, Gregor Bajde, a je žogo brez težav obvladal vratar Vasja Simčič. In to je bilo v prvem polčasu v napadu tudi vse, kar so pokazali gosti. A prave težave so se za domače začele v 22. minuti, ko je Ante Tomić dobro minuto po prekršku dobil drugi rumeni karton. Sodnik Bojan Mertik je namreč počakal do naslednje prekinitve igre. S tribune se je zdelo, da sta bila oba kartona precej strogo dosojena. Zagotovo bosta tako priložnost več za kakšno dodatno polemiko na to temo iz koprskega tabora.

Po izključitvi so bili Koprčani celo boljši na igrišču, saj so Celjani v igri delovali precej bledo in nepotrpežljivo. Kanarčki so bili tudi dvakrat bližje zadetku, obakrat iz prekinitve, obakrat sta bila v glavni vlogi ista akterja - prosti strel je z desne strani izvajal Ivica Guberac, priložnost za zvezdne trenutke je zamudil Miha Blažič. V 32. minuti se ni znašel pred golom, v drugi, deset minut pozneje, je žogo poslal nad gol. Priložnost za popravni izpit je imel tudi v drugi polovici tekme, a mu mreže znova ni uspelo zatresti.

Celjani so v drugi polčas vstopil z dvema menjavama in nekoliko premešanimi igralnimi mesti, vendar so žoge bolj letele proti bližnji stavbi banke kot proti golu. A vendar je Bajde enkrat zelo zaposlil Simčiča, najbližje zadetku so bili gosti v 64. minuti, ko je iz prostega strela poskusil Blaž Vrhovec.

Plus: zagotovo si palec gor zasluži pristop z odprto igro in priložnostmi, ki pa niso bile nadgrajene. Minus: psihološka plat je šibkejši člen kanarčkov - treba bo pač odmisliti ostale faktorje (može v črnem).

Koprčani kljub vidnemu pešanju moči v zadnjem delu tekme niso spremenili načina igre. Ob tem jih je izdala športna sreča, saj so zadetek prejeli v zadnji minuti rednega dela tekme, ko je Bonifiko zavil v črno Ivan Lendrić.

“Fantom glede hotenja in prikazanega nimam kaj očitati. Mi smo zapravili vse tri točke. Celje je pletlo mrežo, na koncu so bili nagrajeni. Dobra igra ni bila dovolj. Nam ne steče po željah, a moramo vztrajati,” je bil po tekmi vidno razočaran Šćulac.

ROK MAVER


Najbolj brano