Koprčani izgubili na Ptuju

Nogometaši Zavrča so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (0:0).

Nogometaši Zavrča so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (0:0) Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Zavrča so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (0:0) Foto: Simon Maljevac

PTUJ > Nogometaši Zavrča so dosegli četrto zmago na petem dvoboju sezone in se začasno prebili tik pod vrh lestvice. Na dvoboju s Koprčani, ki tako ostajajo pri šestih točkah, so do polnega izkupička prišli kljub številčni oslabljenosti v zadnjem delu tekme, ko so zaradi rdečega kartona ostali brez Matije Krističa.

Mestni stadion Ptuj, gledalcev 1000, sodniki: Balažič (Ljubljana), Švarc (Ivančna Gorica), Pospeh (Petrovče). Strelec: 1:0 Šafarić (80., 11-m). Zavrč: Ranilović, Cvek, Roškar, Šafarić, Dedić, Matjašič (od 84. Benić), Datković, Kristić, Smrekar (od 65. Antolek), Težak, Kelenc (od 78. Brdar). Luka Koper: Radošević, Guberac, Črnigoj (od 90. Žibert), Blažič (od 83. Bradaschia), Lotrič, Ivetić, Halilović, Štulac, Hadžić, Palčič, Štromajer (od 65. Pučko). Rumeni kartoni: Datkovič, Cvek, Dedić; Blažič. Rdeči karton: Kristič (71.).

Začetni del dvoboja je pripadel gostom, ki so imeli več priložnosti, a jih niso izkoristili. Za domače je prvi poskusil Lovro Cvek, a je Božidar Radoševič njegov strel ubranil. Bolj nevarno je bilo pred vrati domače ekipe, ko je v 19. minuti meril Jaka Štromajer; po prodoru Mateja Palčiča je dobil žogo pred vrati Marka Ranilovića, vendar jo je poslal visoko čez vrata.

Matej Smrekar je imel v 34. minuti novo priložnost za Zavrč, toda po obratu in strelu iz bližine je žoga končala v zunanjem delu mreže. Nekaj minut pozneje so spet zapretili koprski nogometaši, a je bil Damir Hadžić premalo natančen. Njegov strel s kakšnih enajstih metrov je ustavila vratnica in prvi del se je končal brez zadetkov.

Nadaljevanje je postreglo s precej umirjeno igro in gledalci dolgo niso videli nobene prave akcije na igrišču. Po 65. minuti pa sta se ekipi spet prebudili, najprej Doris Kelenc po akciji treh igralcev domače ekipe ni zadel žoge pred vrati tekmecev, ti pa so domačim nekaj minut pozneje zapretili z novim nevarnim strelom, po katerem pa je žoga spet končala le v okviru vrat. Osmoljenec je bil tokrat Denis Halilovič, ki je izvajal prosti strel, žoga je po dotiku živega zidu spremenila smer in presenetila Ranilovića, ni pa končala v mreži.

V 71. minuti se je zdelo, da bodo imeli domači še težje delo, saj je Matija Kristič dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Mitjo Lotričem. A igralec manj se Zavrču vendarle ni poznal, še več, deset minut pozneje je dosegel edini gol na tekmi. Sodnik je v 79. minuti zaradi igre z roko v kazenskem prostoru dosodil najstrožjo kazen za domače, zanesljivi izvajalec je bil Nikola Šafarić.

Po vodstvu domačih so Koprčani sicer prevzeli pobudo, toda do konca tekme niso znali priti do preobrata ali vsaj izenačenja, tako da so se minimalne zmage veselili nogometaši Zavrča.

STA


Najbolj brano