Ko je sreča obrnila hrbet

Niza domačih koprskih zmag je bilo v soboto zvečer konec, s tem pa je najbrž konec tudi realnih upov na približek k vodilnim mestom. Rudar in Koper sta na lestvici z enakim izkupičkom zamenjali mesti.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Prvih 25 minut tekme med kanarčki in knapi je kazalo, da bo zmaga domačih stvar rutine. Toda ko je bilo to najmanj pričakovati, se je potek tekme za domače obrnil v neželeno smer. Najprej z zadetkom za izenačenje in na to še z izključitvijo Damirja Hadžića. Koprčani so tekmo začeli s pravim jurišem proti Rudarjevim vratom. Gostitelji so sicer pletli mrežo z lepo in konkretno igro, a je bila obramba na drugi strani dovolj čvrsta, da je ujela vse poskuse, pri čemer velja iz postaviti ubranjeni strel Jaki Štromajerju iz bližine in na to posredovanje nekdanjega ljubljenca navijačev na Bonifiki Ivana Knezovića. Domen Črnigoj je pretekel več kot pol igrišča, a ga je veteran s skrajnimi močmi ujel in mu s tveganim startom zbil žogo, ki bi najbrž končala v mreži. Zadetek pa je le padel malo zatem. Nenad Srečković je izvajal strel iz kota in Damir Hadžić je postal zvezda koprske ekipe z zadetkom z glavo. Potem so nekaj več pokazali tudi gostje in prvič poskusili s strelom proti koprskim vratom. Pet minut pred koncem polčasa bi lahko Jaka Štromajer pritisnil piko na i, a je zgrešil žogo.

Potem pa je v nadaljevanju iz na videz nenevarne akcije padel izenačujoči zadetek - iz podobne akcije kot koprski. Natančno podajo Ivana Firerja v kazenski prostor je ob Mihi Gregoriču z glavo v mrežo poslal Klemen Bolha. Deset minut zatem bi lahko bilo 2:1. Neumorni Mitja Lotrič je na zadnjo plat vrgel Nemanjo Stjepanovića, po tleh je ostro podal do Mateja Pučka, ki pa je zadel le zunanji del mreže. Potem pa je tragična oseba koprskega moštva postal Hadžić, ki je z iztegnjeno nogo podrl Denisa Klinarja in dobil drugi rumeni karton. Koprčani so tudi z igralcem manj skušali graditi igro, a niso imeli sreče in so prejeli še dva zadetka. Pri tretjem se je zdelo, da je bil nesojeni kanarček Damjan Trifković v prepovedanem položaju, a je ogled posnetka na željo kontrolorja sojenja Blaža Vidmarja, sicer delegatorja sodnikov, pokazal, da ni bilo tako. Velenjčani, ki so prejeli šest rumenih kartonov, so od štirih izkoristili kar tri priložnosti. Na Bonifiki so zmagali prvič po petih letih. “Tudi v drugem polčasu smo krenili odločno, želeli smo z drugim zadetkom odločiti tekmo. Z igralcem manj se nam je deloma porušil sistem. Ključ je bila zgrešena priložnost za 2:1. Fantom nimam česa očitati, vso tekmo smo narekovali ritem in bili boljši tekmec,” je povedal trener Kopra Alen Šćulac.

ROK MAVER

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje) in Pospeh (Petrovče). Strelci: 1:0 Hadžić (21.), 1:1 Bolha (52.), 1:2 Krefl (73.), 1:3 Trifković (89.). Luka Koper: Hasić, Gregorič, Šme, Lotrič (od 71. Žibert), Halilović, Štulac, Črnigoj, Srečković, Hadžić, Štromajer (od 81. Guberac), Pučko. Rudar: Rozman, Stjepanović, Firer, Krefl, Trifković, Kocić, Klinar (od 72. Dedić), Bolha, Džinić, Knezović (od 60. Radujko), Babić (od 77. Rošer). Rumeni kartoni: Hadžić, Halilović; Kocić, Klinar, Džinić, Bolha, Trifković, Stjepanović, Rošer. Rdeči karton: Hadžić (65.).


Najbolj brano