Koprčani blesteli na balkanskem pokalu v kalčetu

Koprsko društvo namiznega nogometa Bela tema je konec tedna gostilo balkanski pokal, na katerem se je izkazalo tako z organizacijo kot s tekmovalnimi dosežki. Njegovi člani so večkrat stopili na stopničke.

V odprtih dvojicah sta  zmagala Koprčana David  Presl in Matej 
Vidergar (desno). Foto: Šd Bela Tema
V odprtih dvojicah sta zmagala Koprčana David Presl in Matej Vidergar (desno). Foto: Šd Bela Tema

KOPER > V Centru mladih Koper so se včeraj sklenili zanimivi boji balkanskih reprezentanc v namiznem nogometu. Gostitelj, koprsko društvo Bela tema, se je - tako kot slovenska reprezentanca - izkazalo tudi po tekmovalni plati.

Boji so večinoma tekli posamično in v dvojicah, odigrani pa sta bili tudi ekipni tekmi. Slovenija je premagala Srbijo, Hrvaška pa Bolgarijo.

V odprtih dvojicah sta zmagala Koprčana David Presl in Matej Vidergar. Vidergar je temu dodal še dru go mesto v odprtih posamičnih igrah, kjer je slavil Bolgar Stanislav Georgiev.

V ženskih dvojicah je na najvišjo stopničko stopil koprski par Marijana Sabolič - Jana Rožac. Tudi polovica tretjega slovenskega para je bila koprska. Tamari Gerdej je namreč pomagala do mačinka Adriana Tatai.

Med dekleti posamično je bila najboljša Jana Rožac. V mladinski konkurenci si je bron priboril Koprčan Mihael Tatai. Zmagal je Srb Mirko Trninić.

Ostale najboljše slovenske uvrstitve, člani posamično: 3. Andrej Štih; speedball: 2. Leon Kogelnik - Christian Lang; amaterji: 1. Rok Šoštarič - Matevž Jeras; mešane dvojice: 1. Leon in Eva Kogelnik, 3. Tamara Gerdej - Matej Vidergar.

Uredništvo


Najbolj brano