Še eno srebro za Tonija Vodiška

Potem ko je Koprčan Toni Vodišek konec junija na evropskem prvenstvu v kajtanju osvojil srebrno kolajno v mladinski razvrstitvi do 18 let, mu je enak podvig uspel le tri tedne kasneje na svetovnem prvenstvu v italijanski Gizzeri.

Toni Vodišek je svetovni mladinski podprvak v kajtanju.
Toni Vodišek je svetovni mladinski podprvak v kajtanju. 

GIZZERA > Prvenstvo se je končalo v ponedeljek, najboljši kajtarji na svetu pa so se za medalje potegovali vse od srede, 8. julija. Na začetku so se pomerili v disciplini foil, kjer je 15-letni Toni Vodišek končal na 20. mestu v konkurenci 48 tekmovalcev in peti v kategoriji do 21 let; kategorija do 18 let ni bila razpisana.

V drugem delu so tekmovali v disciplini formula, ki bi lahko leta 2020 na olimpijskih igrah v Tokiu postala del olimpijskega jadranja. Vodišek je v kategoriji do 18 let končal na odličnem drugem mestu, za Hrvatom Martinom Dolencem, ki ga je prehitel že na evropskem prvenstvu. V skupni razvrstitvi je Koprčan dosegel 19. mesto med 60 tekmovalci, sedmi pa je bil v kategoriji do 21 let. Svetovni prvak je postal Francoz Maxime Nocher, drugo mesto pa je osvojil Britanec Oliver Bridge.

“S končnim rezultatom sem zadovoljen. Dal sem vse od sebe, se prebil v zlato skupino in končal na skupnem 19. mestu. Za boljši rezultat pa bo potrebno v bodoče delati manj napak, saj se v končnem seštevku odbijata le dva plova od skupno dvajsetih,” je rezultat komentiral svetovni mladinski podprvak. Leta 2018 bo Toni Vodišek najverjetneje nastopil na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, kamor so kajtanje uvrstili kot eno od štirih jadralnih disciplin. TA


Najbolj brano