Kopitar se je poškodoval

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo gostovalo pri St. Louis Blues in zmagalo s 3:0. Zadetke za kralje so prispevali Jeff Carter, Tanner Pearson in Trevor Lewis. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar se je ob koncu prve tretjine poškodoval in nato ni več stopil na led.

Anže Kopitar
Anže Kopitar 

ST. LOUIS > Tekmo v Scottrade Centru si je ogledalo 17.500 gledalcev, Anže Kopitar pa je že v prvi tretjini najprej utrpel udarec s komolcem v obraz, nato pa je vodstvo tekmovanja ob začetku druge tretjine najavilo, da se je poškodoval v zgornjem delu telesa in da na tekmi ne bo več igral. Kako dolgo bo Kopitar odsoten z ledenih ploskev, zaenkrat še ni znano.

Prvi poraz po sedmih zmagah je v ekipo Kraljev takoj prinesel manjši alarm, kralji pa so se tako hitro zbrali in prišli do nove zmage. V prvi tretjini zadetkov sicer ni bilo, Kopitar pa je ob koncu 12. minute pred vrati domačih z obrazom naletel na dvignjeni komolec nasprotnega igralca in v bolečinah ter z okrvavljenimi usti odšel na klop.

Na začetku druge tretjine na klopi kraljev ni bilo več Kopitarja, gostitelji pa so začeli bolje, a kralji niso popuščali. Ob igralcu več je prvi zadel Jeff Carter. Tudi zadnja tretjina je minila v dobrem razpoloženju obeh čuvajev mreže, ki sta blestela z obrambami. Boljšo igro gostov v tem delu sta s še dvema zadetkoma potrdila Tanner Pearson in Trevor Lewis, dobro formo pa je brez prejetega zadetka potrdil tudi vratar kraljev Jhonas Enroth.

Kralji bodo spet aktivni že v noči na četrtek, ko bodo znova na delu v domačem Staples Centru, kjer bodo palice prekrižali s Columbusom. Tekma se začne ob 4.30 po slovenskem času.

V ostalih tekmah so San Jose Sharks z 2:5 klonili proti Columbus Blue Jackets, New York Islanders so bili z 2:1 boljši od New Jersey Devils, Montreal Canadiens so po podaljšku z 1:2 izgubili proti Ottawa Senators, Edmonton Oilers so s 4:2 premagali Philadelphia Flyers, Boston Bruins so s 3:5 izgubili proti Dallas Stars. New York Rangers so s 5:2 premagali Washington Capitals, Detroit Red Wings so z 2:1 ugnali Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche pa so Calgary Flames premagali s kar 6:3.

STA


Najbolj brano