Kopica novih obrazov

Če je še pred slabim mesecem dni zdelo, da bodo pri članski ekipi TKK Tolmin težko sestavili konkurenčno zasedbo za drugoligaški ples, so zadnji dnevi prinesli več optimizma v tabor posoških nogometašev.

Najboljši strelec pretekle sezone v 3. SNL zahod Valdrin 
Kadrija (desno) bo v novi sezoni  branil tolminske barve v drugi 
ligi.  Foto: Aleš Sorta
Najboljši strelec pretekle sezone v 3. SNL zahod Valdrin Kadrija (desno) bo v novi sezoni branil tolminske barve v drugi ligi.  Foto: Aleš Sorta

TOLMIN > Moštvo, v katerem ne bo več Jake Kolenca, Luke Volariča, Gregorja Kosa in Sebastjana Jermola, naj bi končno podobo dobilo v tem tednu. Jasno pa je, da bo precej novih obrazov, bistveno več kot pred začetkom pretekle sezone. Povečini gre za mlajše nogometaše. Izjema je idrijski obrambni igralec Sašo Ogrič, ki ima že nekaj prvoligaških izkušenj iz ajdovskega Primorja, po poškodbi pa je nazadnje branil barve Žirov v gorenjski ligi. Preostali so vsi mlajši in so šele dobro zakorakali v članski nogomet. Nekateri so že pustili svoj pečat, kar nekaj pa je znancev s primorskih igrišč.

Najvidnejša okrepitev v napadalnem delu bo predvidoma Valdrin Kadrija, v pretekli sezoni najboljši strelec v 3. SNL zahod v dresu Ajdovščine Škou. Defenzivni vezist Marko Rojc je bil del novogoriške generacije, ki je v sezoni 2011/12 osvojila mladinski naslov. Potem se je kalil v goriških nižjeligaših, preizkusil pa se je tudi v Avstriji in Italiji. Domačin Matija Jarc je nogometno šolanje končal v Novi Gorici, od koder utegne priti še en zvezni igralec, Anže Kuraj. V Tolminu, kjer je za člansko ekipo igral že spomladi, ostaja tudi Aljaž Kanalec.

Bočni igralec Matic Slavec je člansko pot začel v pretekli sezoni, in sicer v vrstah zamejskega Krasa, v letošnjem pripravljalnem obdobju pa je odigral kar nekaj tekem v dresu Gorice. Ofenzivni Matic Perše je v zadnji sezoni branil barve Izole v prvi mladinski ligi. Napadalec Tomaž Gregorčič in branilec Jani Šturm sta se kalila v mlajših klubskih selekcijah Tolmincev. Vratar Marko Deronja sicer ni Primorec, a ni neznan v krogih tukajšnjih nogometnih privržencev. Lani je 20-letnik občasno dobival priložnost pri Šenčurju v drugi ligi, kamor je prišel iz mladinske šole Olimpije. Je pa tudi na širšem seznamu mlade reprezentance.

V vadbeni proces se postopoma vključujeta tudi rekonvalescenta Valentin Mrak in Jaka Lipužič, ozračje članske ekipe pa so že okusili domači mladinci Tilen Pirih, Danijel Šturm, David Lah in Jaka Konec. “Razvoj dogodkov je precej boljši, kot je sprva kazalo. Morda je oteževalna okoliščina, da so se nam novinci priključili kasneje, kot smo predvidevali. Po drugi strani pa je jedro ekipe ostalo nespremenjeno. Na čelu z upravo smo res zavihali rokave. Želeli smo razširiti konkurenco in to nam je uspelo. Verjamem, da bomo tudi v novi sezoni spisali lepo zgodbo,” je povedal trener David Kanalec. Tolmince za uvod v drugoligaško sezono 9. avgusta čaka gostovanje pri Aluminiju v Kidričevem.ALEŠ SORTA


Najbolj brano