Koper še s tretjim trenerjem

Sklepni trojček tekem jesenskega dela nogometnega prvenstva koprski nogometaši začenjajo v Krškem, kjer bodo ob 16. uri skušali iztržiti točko, če že ne vse tri.

Trener Koprčanov Slavko Matić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Trener Koprčanov Slavko Matić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Razlika med šestim mestom, kjer je trenutno Koper, in zadnjim, kjer je trenutno Krško, je zgolj štiri točke. Krško, ki je pred začetkom sezone kot novinec v ligi veljal za prvega kandidata za izpad, se dobro drži. Zadnje tedne je v boljši tekmovalni formi, saj je v zadnjih štirih krogih enkrat zmagal (Gorico), trikrat zapored pa iztržil neodločen izid. Domžale, ki so v soboto zlahka ugnale Koper, so, denimo, točko v Krškem reševale v končnici tekme. Predvsem je pri Krčanih v ospredju obramba, saj so v zadnjem obdobju prejeli največ po en zadetek na tekmo, sploh pa imajo na domačem stadionu odlično podporo svojih navijačev.

Koprčani imajo z ekipo iz atomskega mesta letos dve različni izkušnji. V drugem krogu so v gosteh izgubili z 0:1, medtem ko so v povratnem dvoboju v 11. krogu na razmočeni Bonifiki slavili kar s 4:0.

Dva izmed tedanjih strelcev sta še v razpadlem koprskem moštvu - Leo Štulac in Luka Vekić. Zato pa bo v tretji letošnji medsebojni tekmi Koprčane vodil že tretji trener - po Rodolfu Vanoliju in Nedžadu Okčiću je zdaj na vrsti Slavko Matić.

“V Krškem moramo zmagati. Je, kar je, ne smemo tarnati, ampak trdo delati. Videli bomo, kdo bo lahko igral in na osnovi tega bomo sestavili ekipo,” je po sobotni tekmi povedal Matić, ki prav veliko manevrskega prostora z omejenim igralskim kadrom nima.

V ekipi že nekaj časa ni španskega branilca Cristiana Del Tora, nepojasnjena je odsotnost Davorja Škerjanca, ki je sicer povsem zdrav, medtem ko naj bi imel Josip Ivančić nekaj težav z zdravjem. RM


Najbolj brano