Koper celi rane

Rokometaši Kopra bodo v sedmem krogu prve rokometne lige gostovali pri Dobovi. Po porazu na prejšnji tekmi si drevi ob 19. uri želijo zgolj in samo zmago.

Trener Veselin Vujović je imel igralcem precej za povedati. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Trener Veselin Vujović je imel igralcem precej za povedati. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Rumeno-modri so si minuli konec tedna doma privoščili poraz proti Ribnici. V napeti končnici so bili gostje spretnejši in srečnejši, saj so po izteku igralnega časa iz sedemmetrovke zadeli za zmago. Neuspeh je potolkel Koprčane, ki se želijo navijačem oddolžiti že proti Dobovi. “Stanje po taki tekmi, kot je bila z Ribnico, je težko opisati. Moramo dvigniti glave in se osredotočiti na Dobovo. Na treningih dobro delamo, kar moramo potrditi na tekmi. Vsaka naslednja tekma je najpomembnejša. Poskusili bomo popraviti napake, ki so se dogajale na prejšnjih tekmah in zmagati,” je pred srečanjem z Dobovo optimističen Marko Matijašević.

Dobova letos na domačem igrišču ne blesti. Na treh tekmah pred svojimi navijači še niso zmagali. A v prid temu, da znajo biti tokratni gostitelji neugodni, priča podatek, da so svojo edino letošnjo zmago vpisali na vročem gostovanju pri Trimu iz Trebnjega. V prvenstvu, kjer lahko letos vsak premaga vsakega, podcenjevanja ne sme biti. “Dobova ima dober napad, a mi se ukvarjamo predvsem s sabo. V Dobovi je ozračje vedno vroče, zato moramo biti vseh 60 minut zbrani. Kljub temu pričakujemo zmago,” je še dodal 21-letni krilni rokometaš Kopra.

Zadnja štiri medsebojna srečanja so dobili Primorci, ki si želijo z zmago ostati na vrhu prvenstvene lestvice. Pri Kopru večjih težav s poškodbami ni, vprašljiv je zgolj Žiga Smolnik.

ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano