Koper bo gostil več kot 500 udeležencev

Do pričetka 13. evropskega univerzitetnega prvenstva v košarki, ki ga bo Koper gostil konec junija, je še 99 dni. Organizacija prvenstva je v polnem zagonu, zadnje tedne pa so bili v ospredju zbiranje prijav ekip udeleženk, organiziranje prostovoljcev in oblikovanje ekipe Univerze na Primorskem.

KOPER > Prvenstva se bo udeležilo šestnajst moških in dvanajst ženskih univerzitetnih ekip. Koper bo tako v zadnjem tednu junija gostil več kot 500 udeležencev, ki bodo zastopali svoje države. Do sedaj so pogoje za udeležbo izpolnile univerze iz Italije, Hrvaške, Rusije, Slovenije, Nemčije, Estonije, Portugalske in Turčije. Zanimanje za nastop presega število prostih mest, vendar univerze iz Srbije, Madžarske, Armenije in druge doslej še niso izpolnile vseh pogojev za udeležbo.

Veseli nas, da je interes za prihod v Koper izrazilo toliko ekip in je tudi podpora okolja velikodušna, zato naš cilj ni le ta, da bi uspešno izpeljali prireditev in postali še bolj prepoznavni v mednarodnem prostoru, ampak izvesti projekt, ki bo v ponos vsem udeležencem, domačinom in partnerjem,” pravi zadovoljni predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič. Koprski univerzitetni prostor se bo tako letos pridružil skupini elitnih evropskih mest, ki so v preteklosti že organizirala evropska univerzitetna prvenstva v košarki. Med njimi so Split, Cordoba, Poznan, Novi Sad, Ženeva, Guimaraes in druga evropska mesta.

Koprčani pa že mislijo naprej, saj naj bi izkušnje uporabili tudi še v bližnji prihodnosti, ko nameravajo gostiti tudi evropsko univerzitetno prvenstvo v futsalu. SJ


Najbolj brano