Konkurenčni le 13 minut

Tudi z drugega letošnjega gostovanja v ligi Telemach so se Portorožani vrnili praznih rok. Po porazu v Šenčurju so sinoči klonili še proti Škofjeločanom, ki so slavili s kar 26 točkami razlike. LTH Castings : Portorož 95:69 (50:38).

Nejc Buda in trener Konstantin Subotić sinoči v Škofji Loki 
nista imela veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nejc Buda in trener Konstantin Subotić sinoči v Škofji Loki nista imela veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠKOFJA LOKA > Portorožani so se v skladu z napovedmi v Škofjo Loko odpravili brez Jureta Močnika, ki je med tednom s klubom sporazumno prekinil pogodbo. Razlogov za zaključek sodelovanja s portoroškim prvoligašem ni želel komentirati, tako da njegov nenaden odhod še vedno ostaja zavit v tančico skrivnosti. Breme organizacije igre so si tako sinoči morali razdeliti preostali člani branilske vrste ladjarjev.

Športna dvorana Poden, gledalcev 300, sodniki: Lovšin (Ljubljana), Gajšek (Podčetrtek), Škrbec (Kranj); četrtine - 26:25, 24:13, 24:14, 21:17. LTH Castings: Čajič 10 (6:4), Vršnik 2, Sajevic 5 (4:2), Radulović 16 (4:4), Rebec 4 (2:2), Čančar 13 (2:2), Habat 5 (2:1), Alkić, Akodo 14, Pesquerel 4, Abramovič 22 (4:3). Trener: Aleksander Sekulić. Portorož: Barbarič 22 (3:3), Pačarić, Borse 4 (3:2), Hvalec, Petrović 6 (2:2), Zupan, Karavdić 9 (1:1), Buda 12 (6:6), Hodžić 8 (2:1), Besedić 2, Podboj 6 (2:1). Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti - LTH 24:18, Portorož 19:16; osebne napake - LTH 21, Portorož 25; trojke - LTH 21:11 (Abramovič 5, Čajič 2, Akodo 2, Čančar 1, Sajevic 1), Portorož 21:3 (Barbarič 1, Podboj 1, Hodžić 1); skoki- LTH 34, Portororž 29.

Neobremenjeni gostitelji, ki so sezono odprli s tremi zmagami, so že od prve minute v napadu zaigrali zelo navdahnjeno in pridno polnili koš Portorožanov, ki so po zaslugi razigranega dvojca Nejc Buda - Jan Barbarič vztrajno držali korak in tik pred koncem prve četrtine s košem in prostim metom Barbariča za nekaj sekund celo prešli v vodstvo. Drugo četrtino je odlično odprl Sebastijan Borse, nato pa je Buda ladjarje popeljal do treh točk prednosti, kar je očitno še dodatno podžgalo domačine. Ti so odločno dvignili raven igre in po zaslugi nezaustavljivega branilca Roberta Abramoviča, na katerega je še posebej opozarjal trener Konstantin Subotić, prišli do serije 16:0. Z njo so dokončno zlomili odpor gostov. Pred koncem prvega polčasa sta Buda in Barbarič Portorožanom še vlila nekaj upanja, a je Abramovič tik pred odhodom na glavni odmor zadel trojko.

Nalet domačinov, ki so zadevali tako z razdalje kot po akcijah razpoloženih centrov, ni pojenjal niti v nadaljevanju dvoboja. Prednost Škofjeločanov je še naprej iz minute v minuto naraščala, v 28. minuti pa je po košu nadarjenega Koprčana Vlatka Čančarja prvič znašala velikih dvajset točk (70:50). Zadnja četrtina je tako pomenila le še formalnost. Portorožani, pri katerih je bila na prvoligaški ravni le peščica košarkarjev, so dvoboj sklenili z zgolj 14-odstotnim metom za tri točke, slabši pa so bili tudi v skoku, tako da je bila visoka zmaga domače ekipe več kot zaslužena.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano