Konec idile, marsikaj je narobe

Čeprav obalni prvoligaš že na uvodu ni našel pravega ritma, začetek srečanja le ni obetal tako katastrofalne predstave rumeno-modrih, v kakršno se je naposled izcimila tragikomedija s Celjani. Agresivni gostje so na sredini močno pritisnili koprske “sprehajalce”, ki ob pomanjkanju teka, volje in želje seveda niso uspeli spraviti žoge na nasprotno polovico.

Jaka Štromajer (v rumenem dresu) je le bleda senca spomladanskega ostrostrelca Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jaka Štromajer (v rumenem dresu) je le bleda senca spomladanskega ostrostrelca Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Vseeno pa je prva “kri” pripadla Luki Koper, ko se je v 15. minuti po igri slučaja v priložnosti znašel Jaka Štromajer, toda v slogu letošnjih predstav je “zgrešil ves nogomet”. Deset minut kasneje je celjske ambicije napovedal Ahmedi, saj je z ogromne razdalje z zvitim prostim strelom zatresel prečko. V kratkotrajnem koprskem intermezzu bi Krajcer po napadu Mitje Lotriča skoraj zatresel lastno mrežo, toda v 31. minuti je prvemu zadetku botrovala prav Prekmurčeva izgubljena žoga. Celjani so mu jo s presingom odvzeli, hitro potegnili na koprsko polovico ter na levi poslali v ogenj Verbiča, ki je s podajo po tleh pred vrati našel Sunnyja, Nigerijcu pa z nekaj metrov ni bilo težko zadeti mreže.

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodnik Matej Jug (Tolmin) 7.0. Strelca: 0:1 Sunny (29), 0:2 Bajde (50). Luka Koper: Radošević 6.0, Gregorič 5.0 (54. Bradaschia 5.0), Halilović 5.0, Hadžič 6.0, Čovilo 5.0 (70. Pučko 5.0), Guberac 5.0, Črnigoj 5.0, Lotrič 5.0, Ivetić 4.0, Palčič 5.5, Štromajer 5.0 (59. Mitrović 4.0). Trener: Rodolfo Vanoli 5.5. Celje: Kotnik –, Krajcer 7.0, Klemenčič 7.5, Žitko 7.0, Vrhovec 7.5, Vidmajer 7.0, Verbič 8.0 (76. Žurej 7.0), Miškič 7.0, Bajde 7.5 (81. Rajsel –), Ahmedi 8.0 (87. Gobec –), Sunny 8.5. Trener: Simon Rožman 7.5. Rumeni kartoni (4/3): Halilović (8), Čovilo (23), Črnigoj (70), Ivetić (75) / Bajde (19), Vidmajer (58), Žitko (61). Rdeči karton: Mitrović (66). Igralec tekme: Omoregie Sunny (Celje).

Koprski odgovor je bil simptomatičen, kajti pri priči je Miha Gregorič “šenkal” žogo hitremu Verbiču, toda najhujše je s pravočasnim udrsavanjem preprečil Denis Halilović. Do premora je zapretil še Bajde, a z daljinskim projektilom zemlja-zrak za las zgrešil, Sunny pa je zadel še drugič, vendar iz nedovoljenega položaja.

Kanarčki so kljub zaostanku enako ležerno nadaljevali tudi po odmoru in kazen je prišla hitro. Sunny je po levi strani prodrl na domačo polovico in z natančno asistenco “zarezal” skozi koprsko obrambo, osamljeni Bajde pa je rutinirano spravil žogo mimo nemočnega Radoševića. Do konca so Koprčani spacali nekaj bednih polovičnih poskusov, ampak večinoma niso zmotili vratarja Kotnika, ki bi lahko med tekmo tudi srkal koktajle, če se že ni mogel sončiti, ker so Bonifiko medtem prekrili oblaki.

Domačo predstavo je morda najboljše ilustriral novinec iz Zagreba Ante Mitrović, ki je vstopil v 59. minuti namesto nerazpoloženega Štromajerja, zgolj sedem minut kasneje pa se je že vpisal v zapisnik, saj je v obraz udaril Žitka in si prislužil neposredni rdeči karton.

Celjani so se zasluženo veselili treh točk, v slačilnici kanarčkov pa je očitno marsikaj narobe. Predvsem “poškodba” Gorana Galešića in popolna brezvoljnost njegovih rojakov mečeta čudno senco na visoke ambicije Luke Koper.

Simon Rožman, trener Celja: “Moram čestitati fantom, ki so kljub uvodnima porazoma trdo delali na treningih, na srečanje s Koprom pa smo se pazljivo pripravili. Taktično smo onemogočili nasprotnika in smo po drugi zaporedni zmagi spet na pravi poti.”

Rodolfo Vanoli, trener Luke Koper: “Očitno so igralci mislili, da bomo zlahka zmagali, kar je v nogometu pogubno. Kljub vsemu je prvenstvo še dolgo, to pa je bila zgolj ena od mnogih tekem. Naredili smo korak nazaj, toda če bo potrebno, lahko kateri od igralcev tudi odide. Kdor ne premore dovolj volje ali ljubezni do klubskega dresa, ga lahko vedno nadomestijo mladi upi.

Ivica Guberac, kapetan Luke Koper: “Od prve minute nismo bili pravi in v resnici nam ni uspevalo nič. Kljub temu ni razlogov za paniko, to je pač del športa, moramo pa si čimprej zbistriti glave.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano