Končno dočakali tudi Olimpijo

Pred portoroškimi košarkarji je gostovanje, na katerem nimajo realnih možnosti za uspeh, ljubiteljem košarke v Stožicah in pred televizijskimi ekrani pa se bodo vseeno skušali predstaviti v čim lepši luči.

Dvoboj bo prenašala tudi komercialna športna televizija, kar 
pomeni nov mejnik za portoroški klub. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dvoboj bo prenašala tudi komercialna športna televizija, kar pomeni nov mejnik za portoroški klub. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Prvič v štiriletni prvoligaški zgodovini se bodo Portorožani pomerili z Unionom Olimpijo, ki v prejšnjih sezonah ni nastopala v rednem delu prvenstva. Letos so se Ljubljančani morali ukloniti volji vodstva nacionalne zveze, čeprav jim igranje v domači druščini ne diši preveč, a razlogov za vzvišenost nimajo. V prvem krogu domačega prvenstva so v Stožicah prepričljivo klonili proti Krki, medtem ko so na gostovanju na Polzeli slavili z zgolj dvema točkama naskoka. Blede predstave kažejo tudi v regionalni Aba ligi, kjer so v soboto doma klonili proti zagrebški Ciboni z 72:89, skromni so tudi v evropskem pokalu. Vseeno bodo drevi (18.45) proti Portorožanom absolutni favoriti.

Trener ladjarjev Konstantin Subotić se nadeja, da bo njegova zasedba po porazih proti Zlatorogu in Šenčurju pokazala napredek v igri, sestava moštva pa bo v veliki meri odvisna od zdravja igralcev.

Dvoboj bo prenašala tudi komercialna športna televizija, kar pomeni nov mejnik za portoroški klub. Ta je med prestopnim rokom ravno Ljubljančanom prodal svojega največjega talenta Jana Barbariča, ki se bo proti svojim bivšim delodajalcem zagotovo hotel dokazati. SM


Najbolj brano