Kolesar zaradi mačka že končal sezono

Italijanski kolesar Domenico Pozzovivo je zaradi zlomljene golenice in mečnice že končal sezono. Član ekipe Ag2r je imel med nedeljskim treningom na spustu s Stelvia nevsakdanjo nesrečo, ko mu je pot prekrižal maček.

Italijanski kolesar Domenico Pozzovivo je zaradi zlomljene golenice in mečnice že končal sezono. Pot mu je prikrižal maček. Foto: Wikipedia
Italijanski kolesar Domenico Pozzovivo je zaradi zlomljene golenice in mečnice že končal sezono. Pot mu je prikrižal maček. Foto: Wikipedia

RIM > “Spuščal sem se proti Mallesu, hitrost je bila okrog 70 kilometrov na uro. Zagledal sem mačka, ki je na cesto prihajal iz trave z leve strani ceste. Recimo, da sva se spogledala. Skušal sem se mu izogniti, toda hitro je bil pod mojim kolesom. Kolo je letelo, maček pa je pobegnil. Drsel sem dvajset metrov po levi strani telesa in se ustavil ob zaščitni ograji. Videl sem, kam me nese, zato sem nekoliko spremenil smer. Toda zadel sem v ograjo z desno nogo, tik pod kolenom,” je dogodek za Gazzetto dello Sport opisal Domenico Pozzozivo, ki se je pripravljal na septembrsko dirko po Španiji.

Italijan je ostal pri zavesti in kričal na pomoč, kar je pritegnilo pozornost nabiralcev gob v bližnjem gozdu. S čelado si je podprl nogo, nato pa poklical očeta, ki ga je spremljal na motorju. Po prevozu v bolnišnico se je Pozzozivo, kljub temu, da to ni bilo nujno, odločil za operacijo.

Pozzovivo je na majski dirko po Italiji končal na petem mestu v skupnem seštevku, po težavah z bronhitisom pa je bil zdaj sredi priprav na Vuelto. V Španiji je ciljal visoko, a zdaj ne bo imel priložnosti, da to dokaže na cestah, ostal pa je tudi brez nastopa na svetovnem prvenstvu v španski Ponferradi.

STA


Najbolj brano