Kolektivna igra recept za uspeh

“Rijeka je izjemno kakovosten nasprotnik, a smo tudi mi pokazali svoj pravi obraz in odlično parirali. Odigrali smo dobro tekmo, tako da lahko pozitivno nastrojeni pričakujemo gostovanje v Izraelu,” je sobotni prijateljski dvoboj (0:0) proti drugouvrščeni ekipi hrvaškega prvenstva komentiral 20-letni vezist Gorice Rifet Kapić.

Rifet Kapić Foto: Jure Batagelj
Rifet Kapić Foto: Jure Batagelj

KRANJSKA GORA > Na sredini igrišča se je odlično kosal z zvenečimi imeni v moštvu Rijeke.

> Tekma proti Rijeki bo nogometašem Gorice najbrž še dvignila samozavest?

“Pozimi smo na gostovanju na Reki izgubili, tokrat pa smo prišli do remija, ki res lahko okrepi našo samozavest. Generalka pred tekmo z Maccabijem je uspela. Rijeka je na podobni kakovostni ravni kot Izraelci, zato sedaj dobro vemo, kaj nas čaka na evropskih preizkušnjah.

> Je obramba trenutno močnejši del moštva?

“Na zadnjih tekmah smo se izkazali s kolektivno igro, kar nam je prineslo nedotaknjeno mrežo. To je pravi recept za naprej. Tako proti Istri kot proti Rijeki smo imeli nekaj priložnosti v napadu, ki jih na žalost nismo izkoristili. Morda bi proti Rečanom lahko celo zmagali, a je bil na koncu rezultat vendarle realen.”

> Kakšen rezultat bi vas zadovoljil na gostovanju v Izraelu?

“Ekipa Maccabija se lahko pohvali tudi z igranjem v ligi prvakov, kar zgovorno priča o njeni kakovosti. Menim, da tudi mi nismo nepomembna ekipa. Želimo si dokazovanja in uspeha na dvoboju proti zvenečemu tekmecu. Ob dobri igri in z nekaj več zbranosti v napadu lahko na gostovanju morda celo pridemo do zmage.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano