Kobjeglavci ponovno niso videli papeža

Za buren uvod v spomladanski del superlige so poskrbeli balinarji Luke Koper, ki so v gosteh ugnali Hrast in s tem pripravili največje presenečenje sezone. Drugi primorski obračun se je razpletel z zmago Antene.

Balinarja Luke Koper Gregor Vouk (levo) in Denis Benčič sta se veselila zmage proti Hrastu.  Foto: Simon Maljevac
Balinarja Luke Koper Gregor Vouk (levo) in Denis Benčič sta se veselila zmage proti Hrastu.  Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Okrepljena koprska zasedba bo v drugem delu sezone očitno precej bolj nevarna za tekmece, kot je bila v prvih sedmih krogih. To so na svoji koži spoznali tudi balinarji Hrasta, ki so brez obolelega Martina Zdauca proti Koprčanom pokleknili v domači dvorani. Koprčani so z odličnim začetkom napovedali ogorčen boj za točke in si priborili vodstvo s 5:3, ki ga je Anže Petrič pričakovano izničil po zmagi proti koprskemu novincu Jošku Buterinu z 42:35 v hitrostnem zbijanju. Nato je Gregor Vouk presenetil Primoža Markočiča in ponovno prinesel prednost gostom.

Napeta bitka se je nadaljevala tudi v preostalih tehničnih disciplinah, tako da sta tekmeca v zadnji del dvoboja vstopila z rezultatom 9:9, ki je že dal slutiti, da bi znali Kobjeglavci tokrat ostati praznih rok. Domača trojka je svoje delo opravila suvereno, na preostalih treh igriščih pa je bil rezultat vseskozi izenačen. Koprska dvojica Denis Benčič-David Frank je na koncu za točko premagala Petra Ravbarja in Klemena Sosiča, Joško Buterin je v enojki ravno tako za točko premagal Rajka Kavčiča, medtem ko sta odločilno točko gostom z remijem v igri dvojic v krog priigrala drugi koprski novinec Toni Trobec in Gregor Moličnik. Slednji je bil druge prvenstvene zmage v sezoni zelo vesel: “Začetek sicer ni bil najboljši, vendar smo v napeti končnici naredili to, kar smo želeli. Novinca Trobec in Buterin sta opravila svojo nalogo, svoje pa so dodali tudi ostali igralci in prišli smo do zelo pomembne zmage.” Na drugi strani prvi mož aktualnih podprvakov Anže Petrič ni skrival razočaranja: “Ponovila se je zgodba s prve tekme v Kopru, ko nismo uspeli postaviti pike na i. Ponovno smo bili v Rimu, a nismo videli papeža. Zagotovo se nam je poznala odsotnost Zdauca, vendar bi morali tudi brez njega priti do zmage.”

V soboto je bilo napeto tudi v balinarski dvorani na Belem Križu, kjer sta se pomerila Antena in Skala. Sežanci so v prestopnem roku ostali brez prvega moža Matije Povha, ki bo spomladi nosil dres prvoligaša Postojne, a so se Portorožanom odlično upirali. Po presenetljivi zmagi Žige Merslaviča proti Nikoli Đorđeviću v brzincu so celo povedli, pred zadnjimi igrami pa so domačini po zaslugi zmage v štafeti povedli z 10:8. V zadnjih igrah sta si tekmeca razdelila izkupiček, tako da so se po koncu dvoboja treh točk veselili domačini, ki so skočili na visoko tretje mesto.

Do zadnjih minut so za tri točke trepetali tudi navijači Košane, ki je z zmago ujela priključek z moštvi iz sredine lestvice. V derbiju dna so Košanci zaostajali že s 6:10, a niso vrgli puške v koruzo. Za boljšo voljo pred končnico tekme sta z visoko zmago v štafeti poskrbela Andrej Kastelic in Aljoša Morelj, v zadnjem delu dvoboja pa so nato njuni soigralci izkoristili prednost domačega igrišča in osvojili še šest točk, kar je bilo dovolj za tesno, a zelo sladko zmago.

Superliga, 8. krog - Hrast : Luka Koper 12:14, Antena Portorož : Skala 14:12, Košana : Planina Ribnikar AS 14:12, Lokateks Trata : Krim 23:3.

Vrstni red: Lokateks Trata 16, Hrast 11, Antena Portorož 8, Krim 7, Skala in Luka Koper 6, Planina Ribnikar AS in Košana 5.

SM


Najbolj brano