Ko je že znano, kdo je više na lestvici

Zanimivo, kako se stvari obračajo. Če je nekoč Koper veljal za eno od nogometno navijaško najbolj razvitih okolij v Sloveniji, pa je v zadnjem času bolj kot v Kopru razgibano na tribunah v Novi Gorici.

Na zadnji tekmi med Koprom in Gorico se obeta soliden 
obisk. Foto: Leo Caharija
Na zadnji tekmi med Koprom in Gorico se obeta soliden obisk. Foto: Leo Caharija

KOPER > V soboto se s tekmami 36. kroga končuje letošnje prvoligaško nogometno prvenstvo, sezone pa kljub temu še ne bo konec. Piko na i bodo nogometaši postavili prihodnjo sredo, ko bo na stadionu Bonifika pokalni dan, ki se bo zvečer končal s tekmo za naslov članskega pokalnega prvaka med Domžalami in Olimpijo.

V soboto se bodo vse tekme začele ob 16.55, žreb pa je hotel, da se bosta za konec še četrtič pomerila oba primorska prvoligaša, Koper in Gorica. V tekmovalnem smislu je vse jasno, saj si je Gorica - ki je tudi najuspešnejša ekipa spomladanskega dela sezone - drugo leto zapovrstjo zagotovila igranje v kvalifikacijah evropske lige, koprski kozli pa so drugo leto zapored brez Evrope. Če je pri gostih čutiti dobro voljo, pa je v koprskem moštvu precej vprašanj - osnovno vprašanje je, če bo Koper v drugem poskusu dobil tekmovalno licenco za prihodnjo sezono. Pa tudi klubski politiki sta različni - Koper temelji na tujcih, Gorica na domačih močeh.

V soboto je pričakovati neobremenjeno igro obeh ekip in tudi soliden obisk, ki ga s koprske strani zagotavlja predvsem to, da imajo prebivalci Mestne občine Koper brezplačen vstop, sicer bi tribune bile še bolj prazne. Za vse ostale obiskovalce pa je cena vstopnice deset evrov. Po napovedih iz Nove Gorice se obeta tudi prihod avtobusa organiziranih navijačev Gorice Terror boys, zagotovo pa jih bo veliko prišlo tudi z lastnim prevozom. RM


Najbolj brano