Knapi so si izkopali tri točke

Novogoričani so proti Rudarju doživeli tretji zaporedni poraz. V tekmi, ki ni ponudila veliko nogometnih užitkov in priložnosti, so Velenjčani eno redkih izkoristili in vknjižili tri točke.

Blessing Eleke (v modrem dresu v ospredju) ni izkoristil 
najlepše novogoriške priložnosti.  Foto: Leo Caharija
Blessing Eleke (v modrem dresu v ospredju) ni izkoristil najlepše novogoriške priložnosti.  Foto: Leo Caharija

VELENJE > Včerajšnji obračun Rudarja in Gorice je postregel z že videnim scenarijem iz medsebojnih dvobojev. Tekme so običajno trde in negotove, moštvo, ki prevzame rezultatsko pobudo, pa praviloma zmaga. Ekipi se tudi tokrat nista izneverili tradiciji. Velenjčani, ki so v primerjavi s preteklo sezono izgubili nekaj pomembnih adutov, stavijo na moštveno homogenost, s katero nadomeščajo kakovostni primanjkljaj. To jim v zadnjih tekmah dobro uspeva, kar je pokazala tudi predstava proti Novogoričanom, ki v igri niso blesteli. Nasprotno. Ob pokalnem porazu v Murski Soboti je bila to bržkone najslabša predstava belo-modrih v letošnji sezoni. Ne najboljša travnata površina, ki jo je v drugem polčasu dodobra namočil dež, ne more biti izgovor,

Že prvi del je bil namreč skromen, čeprav so Novogoričani začeli z isto enajsterico, ki se je štiri dni prej dobro zoperstavila Olimpiji. Morda pa je bil ravno to razlog. Novogoriške noge so bile težke, žoga in misli pa počasne. Velenjčani so bili živahnejši in aktivnejši, gostje, ki sicer niso bili v podrejeni vlogi, pa jalovi. Tudi z neprepričljivo predstavo pa so v uvodnih minutah nekako sestavili najnevarnejšo priložnost, a je bil zaključek Blessinga Elekeja brez potrebne udarnosti. Je pa domači vratar Matej Radan vpisal prvo in edino pravo posredovanje na tekmi. Tudi na drugi strani še zdaleč ni bilo kakšnega akcijskega presežka. So pa zato Velenjčani intenzivneje iskali zadetek in bili za to nagrajeni. Mario Babić je na levi strani goriške obrambe izigral Matijo Škarabota in Alena Jogana, s strelom pa ukanil Grego Sorčana za vodilni in, kot se je izkazalo, zmagoviti zadetek gostiteljev.

Rudar : Gorica 1:0 (1:0)
Stadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodnik Žganec (Ljubljana) 6,5. Strelec - 1:0 M. Babić (25).
Rudar: Radan 6, Kašnik 6,5 Krcić 6,5, Trifković 6 (od 75. Tolimir-), Prašnikar 6 (od 80. Grgić -), S. Babić 6, Kocić 6, Bolha 6, Ihbeisheh 6,5 (od 60. Jahić 6), Knezović 6,5 M. Babić 7. Trener: Jernej Javornik.
Gorica: Sorčan 5,5, Škarabot 5,5 (od 73. Humar-), Širok 6, Jogan 5,5, Kavčič 6, Johnson 6, Kolenc 5,5 (od 57. Martinović 5) Arčon 5 (od 65. Celcer 5,5) Džuzdanović 5,5, Eleke 5,5, Burgić 5,5. Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni: Kašnik, Kocić; Johnson.

Novogoričani tudi po prejetem golu niso dvignili ritma igre, zato so gostitelji lahko udobno nadzirali položaj. V nadaljevanju je goriški trener poskušal z menjavami nekaterih akterjev in igralnega sistema spremeniti razvoj dogodkov na zelenici, a pravega učinka ni bilo. V zadnjih 15 minutah so Novogoričani sicer okrepili pritisk, a je zmanjkalo zamisli, svežine in v strnjeni domači postavitvi tudi prostora, da bi resneje ogrozili domača vrata. “Nismo odigrali, kot znamo in kot bi si želeli. Nekaj polpriložnosti smo sicer imeli, a v seštevku premalo,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano