Kmalu bo čas za sneg

Pretekli teden smo poročali o treningih slovenskih alpskih smučarjev pod taktirko Andree Massija, pridno pa se potijo tudi reprezentančne kolegice. Ana Bucik kondicijske treninge opravlja doma na Goriškem.

Ana Bucik si bo v novi sezoni prizadevala za  nov preboj med 
slalomskimi količki. Foto: STA
Ana Bucik si bo v novi sezoni prizadevala za nov preboj med slalomskimi količki. Foto: STA

NOVA GORICA > Baza ženskega dela alpske smučarske reprezentance je sicer v Celju, kjer dekleta vadijo v nekajdnevnih sklopih. Ana Bucik na Štajerskem običajno opravi meritve in testiranja, pripravlja pa se doma s preverjenim kondicijskim trenerjem Renatom Srebrničem.

”V vadbenem ritmu je že poldrugi mesec, kazalci pa so zelo dobri. Vedno se trudimo, da dodamo kaj novega. da je trening čim bolj raznovrsten. Do odhoda na sneg je namreč še mesec dni,” je pojasnila Bucikova, ki bo jutri praznovala 22. rojstni dan.

Članica Smučarskega kluba Gorica je v pretekli sezoni napravila viden korak naprej na športni poti in pri tem postavila še nekaj mejnikov, tako osebnih kot na ravni primorskega ženskega alpskega smučanja sploh. Ko izpolniš en cilj, pa si želiš drugega oziroma novega, kar sodi v športno razmišljanje. Tudi zato Bucikova že intenzivno pogleduje proti novi sezoni in seveda snegu. V poletni pripeki si tudi alpski smučarji želijo skorajšnje ohladitve.

Letos treninga na južni polobli ni v programu, in če se bodo nadaljevale tako visoke temperature, bodo morali poiskati nadomestna prizorišča za uvodne treninge. Namesto predvidene vadbe v Avstriji bo treba na višje ležeče ledenike v Švico. Kakorkoli, od 20. avgusta naprej bodo poletna oblačila zamenjali s smučarskimi kombinezoni. ”Izpada snežnega treninga si ne smemo privoščiti. Že spomladi smo ostali brez nekaj smučarskih dni, zelo pomembna pa bo v tem pogledu jesenska skandinavska turneja,” je pojasnila Bucikova, ki jo je panožni odbor na Smučarski zvezi Slovenije uvrstil v žensko ekipo za svetovni pokal. Status ne prinaša posebnih bonifikacij, Bucikova pa se tudi zaveda, da sledi dokazovanje na smučeh.

Cilji pa so, vsaj kar zadeva njeno paradno disciplino - slalom z zgoščeno konkurenco - postavljeni ambiciozno.

“Želim si preboja v svetovnem pokalu in startne številke med najboljših 30, a pri tem ne bom zanemarila drugih disciplin. Niti hitrih. V novi sezoni bodo podelili mali globus tudi v superkombinaciji, kjer bodo na sporedu štiri tekme. Že sredi pretekle sezone pa sem se intenzivneje spoprijela tudi z veleslalomom,” je povedala Bucikova.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano