Kline prebil tri zaščitne mreže

Zadnji moški smuk za svetovni pokal v Aspnu je Italijanom prinesel popolno zmagoslavje. V kraljevski disciplini na tem prizorišču je zmagal Dominik Paris, zmagovalec smukaškega seštevka pa je postal njegov rojak Peter Fill, ki je še drugo leto po vrsti osvojil smukaški globus. Fill je zadnji smuk v Aspnu končal na drugem mestu.

Edini slovenski finalist Boštjan Kline je po dobrem zgornjem 
vmesnem času na eni od grbin pri veliki hitrosti izgubil 
ravnotežje, nenadzorovano ga je vrglo v zrak, pristal je na 
hrbtu, potem pa je drsel po progi in je prebil kar tri zaščitne 
mreže. Foto: Igor Mušič
Edini slovenski finalist Boštjan Kline je po dobrem zgornjem vmesnem času na eni od grbin pri veliki hitrosti izgubil ravnotežje, nenadzorovano ga je vrglo v zrak, pristal je na hrbtu, potem pa je drsel po progi in je prebil kar tri zaščitne mreže. Foto: Igor Mušič

ASPEN > Paris, ki je zmagal tudi na smuku v Kitzbühlu, je kot prvi Italijan osvojil smuk v Aspnu. Le osem stotink sekunde počasnejši je bil na drugem mestu njegov rojak Fill, desetinko sekunde dlje se je na tretjem mestu zadnjega smuka v najmočnejši konkurenci v tej sezoni zadržal Švicar Carlo Janka za tretje mesto.

Fill je osvojil smukaški seštevek, ne da bi osvojil eno zmago na osmih smukih v sezoni, je pa bil petkrat na stopničkah. Nazadnje se je to pripetilo, ko je smukaški globus pripadel Marcu Girardelliju v sezoni 1993/94.

Norvežan Kjetil Jansrud, ki je prišel v Aspen s prednostjo 33 točk pred Fillom, je na zadnjem smuku izgubil boj z Italijanom. Jansrud (+0,54) je končal na 11. mestu ter je sezono končal na drugem mestu v seštevku discipline.

Azzuri slavijo dve zmagi, na tekmi in v smukaškem seštevku. Fill je dobil seštevek s prednostjo 23 točk pred Jansrudom, Paris pa je končal na tretjem mestu, za Fillom je zaostal 83 točk.

Zadnji moški smuk v tej zimi v Aspnu se ni razpletel v skladu s slovenskimi željami. Edini slovenski finalist Boštjan Kline je po dobrem zgornjem vmesnem času na eni od grbin pri veliki hitrosti izgubil ravnotežje, nenadzorovano ga je vrglo v zrak, pristal je na hrbtu, potem pa je drsel po progi in je prebil kar tri zaščitne mreže.

Kline, ki se je ustavil šele po tretji mreži, ob tem je zadel še enega od delavcev, ni utrpel hujših posledic, saj so se mu odpele smučke. Brez težav se je takoj po padcu dvignil na noge. Kline je navdušil v norveškem Kvitfjellu s svojo prvo smukaško zmago.

STA


Najbolj brano