Kline odstopil, Ganong za zdaj najhitrejši na brutalnem smuku na progi Kandahar

Američan Travis Ganong je zmagovalec smuka za svetovni pokal v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Norvežan Kjetil Jansrud je na preizkušnji, ki so jo zaznamovali številni grdi padci, osvojil drugo mesto, Italijanu Petru Fillu je pripadlo tretje mesto. Najboljši Slovenec je bil povsem na repu dobitnikov točk Klemen Kosi. Osvojil je 30. mesto.

Boštjan Kline, ki je pred skoraj letom dni prav na tem 
prizorišču z drugim mestom vpisal najboljši dosežek na 
smukih, je po napaki ostal brez uvrstitve.  Foto: Anze Malovrh/Sta
Boštjan Kline, ki je pred skoraj letom dni prav na tem prizorišču z drugim mestom vpisal najboljši dosežek na smukih, je po napaki ostal brez uvrstitve.  Foto: Anze Malovrh/Sta

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > Klemenu Kosiju je pripadla natanko ena točka. Boštjan Kline, ki je pred skoraj letom dni prav na tem prizorišču z drugim mestom vpisal najboljši dosežek na smukih, je po napaki ostal brez uvrstitve. Martin Čater je prav tako odstopil, Rok Perko pa si je nabral prevelik zaostanek za odmevnejši dosežek ter je zasedel 43. mesto.

Smuk, ki ga je prevzel Garmisch, potem ko so vremenske nevšečnosti preprečile izvedbo smuka v Wengnu, so zaznamovali številni grdi padci. Z najhujšimi posledicami sta jo odnesla Američan Steven Nyman in Francoz Valentin Giraud Moine, ki so ju prepeljali v dolino s helikopterjem. Zaradi spremenjenega programa in dodatne tekme so smučarji opravili le en trening na smukaški progi.

V soboto bo na sporedu še en smuk, v nedeljo pa bo sledil veleslalom.

STA


Najbolj brano