Kline drugi na smuku v Garmisch-Partenkirchnu

Slovensko alpsko smučanje si je zagotovilo nov velik uspeh. Boštjan Kline je osvojil drugo mesto na smuku za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. Za Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je prišel do svoje prve zmage, je zaostal 0,22 sekunde, še dve stotinki več pa je zaostal tretjeuvrščeni Švicar Beat Feuz.

Boštjan Kline Foto: STA
Boštjan Kline Foto: STA

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > Andrej Šporn je s številko 31 prišel na sedmo mesto z zaostankom 0,69 sekunde, do konca pa izgubil še eno mesto, prehitel ga je na koncu šesti Italijan Matteo Marsaglia s številko 52, in bil osmi. Klemen Kosi je zaostal 2,20 sekunde in bil 34.

Boštjan Kline je startal že kot tretji in v cilj prišel z veliko prednostjo pred Američanom Andrewom Wiebrechtom. Sledili so nastopi vse bolj uveljavljenih smukaških imen, med katerimi ni bilo poškodovanega serijskega zmagovalca hitrih disciplin Norvežana Aksla Lunda Svindala. A vsi po vrsti so zaostali za nekdanjim mladinskim svetovnim prvakom v smuku in superveleslalomu (Crans Montana 2011) ali pa naredili napake in odstopili, kot na primer Kanadčan Eriok Guay in Avstrijec Hannes Reichelt.

Kline, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil celotno sezono 2013/14, je s prvega mesta sestopil šele po nastopu Kildeja s številko 30, a Norvežan je bil tudi edini, ki je progo Kandahar presmučal hitreje od 24-letnega Slovenca, ki je imel pred tem najboljšo smukaško uvrstitev 13. mesto iz Sante Caterine 2014. Kilde je s tem preprečil tretjo slovensko moško smukaško zmago, doslej edini je dosegel Andrej Jerman. Leta 2007 je slavil prav v Garmischu, decembra 2009 pa v Bormiu.

V nedeljo bo v Ga-Paju še veleslalom.

STA


Najbolj brano