Kline: Bil sem sproščen, samozavesten, zaupal sem si

Mariborski alpski smučar Boštjan kline je prejšnji teden v svetovnem pokalu vknjižil premierno zmago v smuku. Že v minuli sezoni je bil blizu, dvakrat je bil drugi, tokrat je v Kvitfjellu pokoril vso konkurenco.

Mariborski alpski smučar Boštjan kline je prejšnji teden v 
svetovnem pokalu vknjižil premierno zmago v smuku. Foto: Igor Mušič
Mariborski alpski smučar Boštjan kline je prejšnji teden v svetovnem pokalu vknjižil premierno zmago v smuku. Foto: Igor Mušič

MARIBOR > Mariborčan je drugi Slovenec s smukaško zmago v svetovnem pokalu. Pred njim je to uspelo Andreju Jermanu, ki je do zmag prišel v Garmisch-Partenkirchnu in Bormiu v letih 2007 in 2009.

Pred petkovo tekmo je bil sproščen, med samo vožnjo ni razmišljal o zmagi. "Bil sem sproščen, samozavesten, zaupal sem si. Ko sem prišel v cilj, se vedel, da sem smučal dobro, da mi je vožnja uspela. Ko sem prehitel Kildeja za sedem desetink, sem mislil, dobro, to ne bo slaba uvrstitev, definitivno pa nisem razmišljal, da bo dovolj za zmago. Potem pa, ko so vsi zaostajali za mano, eden za drugim, Guay, Jansrud, Raichelt, sem pa sigurno že začel razmišljati, da je možna tudi zmaga. A raje sem počakal do konca, saj vemo, da me je enkrat prehitel tekmovalec s številko 30, in na koncu je bila ta moja vožnja dovolj," je na današnjem sprejemu v Mariboru dejal Kline, ki je bil v minuli sezoni dvakrat na stopničkah v svetovnem pokalu z drugima mestoma na smuku in superveleslalomu v Garmischu in Hinterstoderju.

Po tej zmagi pravi, da bo potrebno v nadaljevanju predvsem dobre občutke s treninga znova prenesti na progo. "Nekako moram brzdati pričakovanja in ambicije, ki lahko hitro narastejo. Moram se osredotočiti na svoje smučanje. Gre za drugačen občutek, že v soboto sem imel malo več treme, bil sem malo bolj napet. To so nove izkušnje in velika potrditev za vse kar delam, da delam prav in kar moram narediti je to, da skušam to ponoviti. Ohraniti te dobre občutke in se jih spomniti na startu. Sproščenost in občutki s treningov, ki so manj obremenjujoči, to bo potrebno spet potegniti ven in jih udejaniti na sami tekmi," je povedal Mariborčan.

Pozitivno so nanj in tudi na ostale člane reprezentance vplivali odlični rezultati someščanke Ilke Štuhec. "Zavestno to ni vplivalo name, podzavestno pa prav gotovo. Ne samo, da je zmagala, ampak da je serijsko zmagovala. Za tako majhen narod, kot smo mi, taki rezultati dvignejo tudi ostale tekmovalce in ljudi, tako da, podzavestno nas je dvignila tudi ostale. Začeli smo razmišljati, da lahko tudi mi pridemo na najvišjo stopničko," je povedal smučar ASK Branika.

Do konca sezone je še nekaj tekem, ki jih bo poskusil odsmučati na najvišji ravni. "Dva tedna imamo do Aspna, zdaj nas čakajo treningi in kondicija, predvsem se moramo dobro spočiti mentalno, potem na vsako tekmo posebej, ponoviti pripravo, potem pa občutke s treninga prenesti na tekme," je še dejal Kline.

STA


Najbolj brano