Klepačeva končala letošnji turnir v Melbournu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je končala nastope na letošnjem prvem turnirju za grand slam v sezoni v Avstraliji. Klepačeva je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izgubila dvoboj osmine finala v konkurenci ženskih dvojic. Koprčanka je nato v Avstraliji doživela poraz tudi v prvem krogu dvoboja mešanih dvojic.

Andreja Klepač Foto: STA
Andreja Klepač Foto: STA

MELBOURNE > Andreja Klepač se je v kombinaciji s Španko Martinez Sanchezovo prebila v osmino finala odprtega prvenstva v Melbournu, a sta za napredovanje v četrtfinale naleteli na daleč previsoko oviro. Dvanajsti nosilki, češko-kitajska dvojica Andrea Hlavačkova in Shuai Peng, nista dovolili presenečenja. Slovensko-španski kombinaciji sta prepustili le dve igri v prvem nizu, v drugem pa sta v teniškem žargonu tekmicama zavezali kravato.

Izida:
- ženske dvojice, osmina finala:
Andrea Hlavačkova/Shuai Peng (Češ/Kit/12) - Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slo/Špa) 6:2, 6:0;
- mešane dvojice, 1. krog:
Michaella Krajicek/Raven Klaasen (Niz/JAR) - Andreja Klepač/Treat Huey (Slo/Fil) 6:7 (6), 7:6 (5), 10:8.

Hlavačkova in Pengova se bosta v četrtfinalu udarili s tretjima nosilkama Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino.

Na turnirju v Melbournu je od slovenskih igralcev in igralk v igri le še Velenjčanka Katarina Srebotnik. Srebotnikovo, ki se je povezala s Kitajko Saisai Zheng, s katero sta 13. nosilki igre dvojic, v osmini finala čakata, na papirju, najmočnejši nasprotnici, prvi nosilki Francozinji Caroline Garcia in Kristina Mladenović.

Po porazu v ženskih dvojicah je Klepačeva odigrala še dvoboj prvega kroga turnirja mešanih dvojic. V navezi s Filipincem Treatom Hueyom je po srditem boju izgubila po podaljšani igri s 7:6 (6), 6:7 (5), 8:10 proti nizozemsko-južnoafriški kombinaciji Michaella Krajicek/Raven Klaasen.

STA


Najbolj brano