Klepačeva in Srebotnikova v četrtfinalu US Opna

Slovenski poklicni teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta na zadnjem grand slam turnirju sezone dosegli enega letošnjih vidnejših rezultatov. Na prestižnem turnirju v Flushing Meadowsu sta se včeraj po zmagi nad rusko-nemško kombinacijo Alla Kudrjavceva-Sabine Lisicki s 7:6 in 6:0 uvrstili v četrtfinale.

 Slovenski poklicni teniški igralki Katarina Srebotnik (levo)  in 
Andreja Klepač. Foto: Stanko Gruden
Slovenski poklicni teniški igralki Katarina Srebotnik (levo) in Andreja Klepač. Foto: Stanko Gruden

NEW YORK > Pred tem sta bili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v uvodnem krogu boljši od slovaško-češkega para Schmiedlova-Voracova s 6:2 in 6:2 ter avstralko-ruske kombinacije Gavrilova-Kasatkina s 6:1, 2:6 in 7:5.

Včeraj je odločil izenačen prvi niz, v katerem sta nasprotnici dvakrat povedli po odvzemu servisa (4:3 in 6:5), a sta se Slovenki vselej vrnili v igro in zanesljivo (7:3) dobili tudi podaljšano igro. V drugem nizu sta nasprotnici povsem popustili in nista osvojili niti gema.

Klepačeva in Srebotnikova, ki sta na turnirju 13. nosilki, bosta v četrtfinalu igrali proti petima nosilkama, Rusinjama Ekatarini Makarovi in Eleni Vesnini.

Z novim uspehom, ki jima zagotavlja tudi 75.000 ameriških dolarjev turnirske nagrade (polfinale je vreden dvakrat več!), bosta Klepačeva in Srebotnikova še vedno v igri tudi za masters turnir najboljših parov oktobra v Singapurju. BG


Najbolj brano