Klepačeva boljša od Srebotnikove

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Španko Silvo Soler-Espinosa na turnirju WTA v New Havnu z nagradnim skladom 710.000 dolarjev v prvem krogu dvojic priredila presenečenje.

Andreja Klepač je bila v ponedeljek uspešnejša od Katarine Srebotnik Foto: Ike Leus
Andreja Klepač je bila v ponedeljek uspešnejša od Katarine Srebotnik Foto: Ike Leus

NEW HAVEN > Andreja Klepač je s špansko soigralko namreč s 7:6 (2) in 6:4 izločila drugi nosilki, Slovenko Katarino Srebotnik in Čehinjo Kveto Peschke. “Zelo sem vesela za veliko zmago, a naju jutri že čaka nova tekma, v katero so že usmerjene vse moje misli,” se je glasil kratek Andrejin odziv po tekmi. Dobra forma Koprčanke je pomembna tudi za samozavest pred najpomembnejšim turnirjem na ameriških tleh, US Opnom, ki se začne v ponedeljek. Na njem bosta med posamezniki igrala tudi Blaž Rola in Blaž Kavčič, med posameznicami Polona Hercog, med ženskimi dvojicami pa Srebotnikova s Peschkejevo in Klepačeva z drugo Španko Mario Thereso Toro Flor, s katero sta julija tudi dobili turnir v švedskem Baastadu.

Po treh uvodnih ničlah na ameriških tleh s tremi različnimi igralkami (v Stanfordu s Hrdinovo, v Montrealu z Erakovićevo in v Cinncinatiju s Soler Espinoso) je Klepačeva prav s Španko Espinoso pripravila presenečenje prvega dne turnirja v New Havnu. V današnjem četrtfinalu čaka slovensko-špansko navezo boljši par iz sinočnjega obračuna med gruzijsko-poljsko dvojico Oksana Kalašnikova-Alicja Rosolska in avstralsko-švicarskim parom Casey Dellacqua-Stefanie Vögele.

Zaradi razmeroma visokega denarnega sklada turnirja so tudi boljše igralke v igri dvojic deležne večjega kolača. Zmagovalki si bosta razdelili 38.000 dolarjev, uvrstitev v četrtfinale pa je vredna 5600 dolarjev in 100 točk za WTA lestvico dvojic. Na včeraj objavljeni je Andreja Klepač 58. igralka sveta, Katarina Srebotnik pa je sedma. BG


Najbolj brano