Klemen Kosi najhitrejši v kombinacijskem slalomu

V švicarskem Wengnu so opravili prvo dejanje tradicionalnega tekmovanja za pokal Lauberhorn. Tekmo v alpski kombinaciji za svetovni pokal je dobil Norvežan Kjetil Jansrud. Točke sta osvojila dva Slovenca, Klemen Kosi je bil sedmi, Martin Čater 20. Kosi je bil najhitrejši v kombinacijskem slalomu, saj je vpisal prvi čas drugega dela kombinacije.

Klemen Kosi Foto: STA
Klemen Kosi Foto: STA

WENGEN > Alpska kombinacija je sestavljena iz dveh voženj, v ospredju pa so vsestranski tekmovalci, ki obvladajo tako smuk kot vijuganje med slalomskimi količki. V prvi vožnji se tekmovalci pomerijo v smuku, ko je bil najhitrejši Norvežan Aksel Lund Svindal, a je v slalomu zapravil vodstvo ter za štiri stotinke sekunde zaostal za Kjetilom Jansrudom.

Svindal je na smukaški progi za 72 stotink sekunde prehitel Francoza Adriena Theauxa in za 90 rojaka Jansruda ter Avstrijca Hannesa Reichelta. Najboljši Slovenec je bil Andrej Šporn, ki je z visoko startno številko (58) osvojil 14. mesto z zaostankom 1,91 sekunde, Boštjan Kline je bil na 19. mestu z zaostankom 2,30 sekunde, Klemen Kosi pa je zaostajal še 20 stotink več na 23. mestu. Za najboljšo trideseterico sta zaostala preostala slovenska tekmovalca. Martin Čater je zaostal 3,15 sekunde, Štefan Hadalin pa 5,92 sekunde.

Slalomski del je odlično odpeljal Klemen Kosi, ki je postavil najboljši čas med vsemi in se prebil na končno visoko sedmo mesto z zaostankom 1,12 sekunde za zmagovalcem wengenske tekme. Zmage se je na koncu razveselil Norvežan Jansrud, ki je s šestim slalomskim časom ugnal rojaka Svindala, tretji je bil Francoz Adrien Theaux z zaostankom 13 stotink sekunde.

Z 19. časom slaloma je do točk prišel tudi Martin Čater, ki je s 34. mesta po smukaškem delu skočil na končno 20. mesto. Štefan Hadalin je na 34. mestu ostal izven trideseterice z zaostankom 4,89 sekund, čeprav je v drugem delu vpisal tretji čas slaloma, Boštjan Kline je na slalomu odstopil, Andrej Šporn pa ni startal.

STA


Najbolj brano