Kje v novi sezoni nastopajo lanskoletni igralci Gorice?

Lansko leto je bila podoba novogoriškega kluba povsem drugačna. Ekipa je po zaslugi dogovorjenega sodelovanja imela precej italijansko podobo, v vsej sezoni pa je bilo v kadru kar 23 tujih nogometašev.

Alex Cordaz brani za Crotone v serie B.
Alex Cordaz brani za Crotone v serie B. 

NOVA GORICA > Moštvo je do 12. kroga oziroma do 6. oktobra lanske sezone vodil trener Luigi Apolloni, ki je imel - glede na sezono pred tem - na voljo večinoma nov igralski kader. Apolloni je danes trener novoustanovljene ekipe v Parmi, s katero bo nastopal v četrti ligi, serie D. Pri delu mu pomaga Bruno Redolfi, ki je bil njegova desna roka tudi pred letom dni v Novi Gorici. Nekdanja legenda Parme ima sedaj pod svojim okriljem enega igralca, s katerim se je spoznal prav v mestu vrtnic. Za novo Parmo igratudi visokorasli Yves Bationo iz Slonokoščene obale, ki smo ga na slovenskih zelenicah lahko videli spomladi 2014. Med tujci, ki jih letos ni več v naših krajih, je lani največ nastopov za Gorico (27) zbral bočni branilec Lorenzo Pasqualini, ki pa si še vedno ni našel novega delodajalca. Tudi Alessio Innocenti (17 tekem) še ne ve, kjer bo nadaljeval svojo pot. Vrnil se je v tabor Milana, od koder so ga posodili v Novo Gorico, a ga rdeče-črni nimajo v svojih igralskih načrtih. Brez kluba je tudi robustni Kamerunec Solomon Enow (15 lanskih nastopov). Za petoligaško moštvo Siracuse s Sicilije po novem igra na trenutke obetavni branilec Simone Napoli. Pred prihodom h Gorici je bil celo član argentinskega kluba Gimnasia iz La Plate. Ronaldo Vanin, ki je lani igral na 12 tekmah, bil pa je tudi član novogoriške ekipe, ki je maja 2014 osvojila pokalno lovoriko, se je po treh letih vrnil v Sorrento. Za novi klub bo zaigral v četrti ligi, serie D.

Slivka na Nizozemskem

Občasni reprezentant Litve Vykintas Slivka je spomladi v mestu vrtnic pustil zelo soliden vtis. Kot posojeni nogometaš Juventusa je zbral 12 nastopov za Gorico, Torinčani pa so ga poslali na novo kaljenje, tokrat k ekipi Den Boscha v drugo nizozemsko ligo. Po deset tekem sta v pretekli sezoni za Gorico odigrala Giuseppe Ruggiero in branilec Marco Modolo. Prvi se je vrnil v Pro Vercelli, ki nastopa v serie B, a zanj tam ni bilo prostora. Posodili so ga v Cuneo v tretjeligaško tekmovanje (lega pro). Modolo je bil spomladi član Carpija, s katerim se je prebil v serie A, sedaj pa je igralec ekipe iz Benetk v četrti ligi.

Po deset tekem sta odigrala tudi Luigi Palumbo, ki bo po novem nosil dres ACR Messine v legi pro, ter Nabil Taider. Izkušeni Tunizijec si še vedno ni našel nove ekipe. Iz Juventusa posojeni vratar Alberto Gallinetta (lani osem nastopov) je odšel na novo avanturo, branil bo za znanega belgijskega drugoligaša Cercle Brugge. Osem tekem je za Novogoričane odigral tudi Denilton Venturim Junior, ki danes še nima novega delodajalca.

Branilec Alexander Caputo (sedem nastopov) je zapustil domovino in se preselil na Madžarsko. Nastopa za tretjeligaša Tatabanyo, ki je v svoji zgodovini dvakrat osvojila domači pokal in odigrala celo vrsto evropskih srečanj, med drugim leta 1981 tudi proti Real Madridu. Matteo Boccaccini (šest tekem) se je vrnil v Brescio, a ga nazadnje ni bilo v ekipi. Član tega moštva je tudi napadalec Daniele Ferri, ki je lani enkrat oblekel majico Gorice. Tako kot tudi Daniele Gragnoli, ki nima novega kluba. Brez ene same igralne minute je ostal Felice Di Cecco, ki se bo poskušal dokazali pri ekipi Santarcangelo (lega pro) iz pokrajine Romanja.

Lapadula, Coda in Cordaz v serie B

Tudi junaki ob osvojitvi pokalnega naslova maja 2014 niso nadgradili svojih karier. Massimo Coda si kljub domnevnemu povpraševanju klubov iz elitnega italijanskega prvenstva in nekaterim lanskim uspešnim igram v majici Parme ni uspel zagotoviti mesta med najboljšimi. Prestopil je k drugoligašu Salernitani, kjer je na prvi tekmi odigral ves drugi polčas. Gianluca Lapadula bo izvrstno lansko sezono v tretji ligi skušal nadgraditi ligo više. Nastopa za Pescaro, na zadnji tekmi je igral vseh 90 minut. Nadarjeni Gianvito Misuraca se je po letu dni igranja v Pisi odpravil bliže našim krajem, v Bassano di Grappa, ki igra v legi pro. V istem prvenstvu mu bo družbo delal Daniele Bazzoffia. Danes je član ekipe Juve Stabie, po odhodu iz mesta vrtnic pa je nosil dres portugalskega Olhanenseja in Gubbia.

Vratar Alex Cordaz se je potrdil kot prvi vratar Crotoneja v serie B. Med tretjeligaši se bo potil tudi strelec obeh finalnih golov maja 2014 Francesco Finocchio. Iz Pise se je preselil v Pordenone.

PETER MARAŽ


Najbolj brano