Kje bodo igrali trije reprezentanti?

Januarski prestopni rok se preveša v sklepno fazo. Samuel Eto'o je dokončno prestopil k Sampdorii, Parma napoveduje številne okrepitve. Nadaljnja usoda Iličića, Kurtića in Krhina še ni znana.

Samir Handanović Foto: Primoz Lovric
Samir Handanović Foto: Primoz Lovric

MILAN > Še najbolj zanimiva vest je odjeknila v petek zvečer, ko se je pojavila možnost sklenitve dogovora med Interjem in Romo o zamenjavi igralcev. V Milano bi se preselil Mattia Destro, ki je že nekaj časa na izhodnih vratih drugouvrščene ekipe prvenstva, v nasprotni smeri pa naj bi odšel slovenski vratar Samir Handanović. Agent Ljubljančana je namigovanja sicer zavrnil, a kjer je dim, je običajno tudi ogenj ...

Albanski milijoni v Parmi

Novi lastnik Parme, albanski naftni mogotec Rezat Taci, naj bi že vbrizgal prve finančne injekcije v klub, ki se nahaja v coni izpada. Potem ko je že podpisal pogodbo z Antoniom Nocerinom, ki se je v luksuzno provinco preselil iz Torina, je zdaj oko vrgel na Alberta Gilardina. Nekdanji italijanski reprezentant sedaj nastopa za kitajski Guaghzhou, v dresu Parme pa je že blestel. Želji sta tudi Interjev Pablo Osvaldo ter Blerim Džemaili. Švicarskega reprezentanta albanskih korenih v svojih vrstah želi tudi Fiorentina.

Legendarni Kamerunec Samuel Eto'o je končno dosegel dogovor s Sampdorio. Tik pred zaključkom pogajanj v Parizu se je sicer z boljšo ponudbo oglasil ameriški New York Cosmos, a ga je Eto'o zavrnil. S Sampdorio je podpisal 2,5-letno pogodbo, ki mu bo v tem obdobju prinesla okroglih pet milijonov evrov neto zaslužka. Po tedenski sagi se v Ligurijo iz Udineseja seli tudi Luis Muriel. Ta ni prestal zdravniških pregledov, Videmčani pa so ceno zanj spustili za 1,5 milijona evrov.

Milan je od Liverpoola odkupil 21-letnega ofenzivnega vezista Susa Fernandeza. Bil je španski reprezentant v številnih mlajših selekcijah. Rdeče-črni želijo čimprejšnjo zamenjavo za poškodovanega bočnega branilca Mattia de Sciglia, trnek pa so vrgli na 28-letnega Brazilca, ki nastopa za Atletico Madrid Guilherma Siqueiro. Juventus se boji, da bo kmalu izgubil izjemno talentiranega Francoza Paula Pogbaja. Torinčani naj bi zanj zahtevali kar 80 milijonov evrov. Po propadlih pogajanjih za Wesleya Sneiderja, si zdaj želijo napadalca PSG Edinsona Cavanija. Zimzeleni Miroslav Klose bi se lahko iz Lazia kmalu preselil v svoj nekdanji klub Werder iz Bremna.

Eden od najbolj znanih nogometašev londonskega Tottenhama v zadnjem desetletju Jermain Defoe (Sloveniji je na SP v Južni Afriki zabil gol) je podpisal pogodbo s Sunderlandom. Hrvaški mediji poročajo, da je Roma Bayerju iz Leverkusna dokončno prodala mladega 19-letnega branilca Tima Jedvaja. Hrvat je bil v Porurju že na posodi, cena naj bi znašala 7,5 milijona evrov. Naši južni sosedje imajo še eno vroče ime. Dinamovec Eduardo Brozović je na radarju Arselana, ki zanj ponuja do devet milijonov evrov in Milana z dva milijona nižjo ponudbo.

Iličić blizu Torina, Olimpija se krepi

Novi igralec Borussie Kevin Kampl bi se lahko na sredini igrišča znebil močnega konkurenta. Za Ilkaya Gundogana Manchester United ponuja 25 milijonov evrov. Še vedno ni znano, kje bodo spomladi igrali reprezentanti Josip Iličić, Jasmin Kurtić in Rene Krhin. Za slednjega se je najbolj ogrel nemški Hamburg, zanimiv je tudi za Parmo. Iličić je večkrat zavrnil Bologno, prav te dni pa tečejo intenzivni pogovori med Fiorentino, kjer se ga na vsak način želijo znebiti, in Torinom. Verjetno bo na koncu Kranjčan le pristal v mestu pod Alpami. Bolj zapleten je Kurtićev položaj. V Firencah za nekdanjega Goričana menda ni mesta, zato je bila na dlani selitev k Atalanti. Toda v zadnjih urah so iz tabora vijoličastih sporočili, da igralec ni na prodaj.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila, da je bilo lani v mednarodnih prestopih nogometašev porabljeno 4,1 milijarde ameriških dolarjev ali 3,48 milijarde evrov. Španija je država, ki je od prestopov dobila največ denarja, 667 milijona dolarjev, angleški klubi pa so porabili največ, 1,2 milijardi. Mark Goddard, direktor sistema za prestope (TMS) Fife, je dodal, da je ob omenjenih številkah treba dodati še 236 milijonov dolarjev, ki jih ob prestopih dobijo agentje in drugi udeleženci pri prestopih. Številke ne zajemajo prestopov znotraj posameznih držav.

Mariborčane je zapustil Izraelec Dudu Biton, ki se je preselil v domovino k Hapoelu iz Tel Aviva. Olimpija je pripeljala kar tri okrepitve. Veliko zanimanja javnosti je požel prihod Aleksandra Lazevskega, Makedonca, ki je nazadnje igral za beograjski Partizan. Poleg njega sta zmaje okrepila še 26-letni Zagrebčan Stjepan Babić, ki je nekdaj igral za Dinamo, nazadnje pa v Latviji, ter Darko Brljak. Ta bo verjetno rezervni vratar, pred nekaj leti pa je branil tudi v Novi Gorici.

PETER MARAŽ


Najbolj brano