Kiš, Torcida, evrogol, Guberac

Časnik Slobodna Dalmacija poudarja popravljeno izjavo koprskega kapetana Ivice Guberca, da je Dinamo večji klub od Hajduka.

 Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Foto: Tomaz Primozic/Fpa

SPLIT > Sportske novosti so svojo petkovo izdajo naslovile: “Hajduk razgalil navijače”, v spletni različici pa nanizale nekaj hvalospevov: “Šov na Poljudu pred 25.000 gledalci! Splitčani razbili Slovence! Hiter zadetek je bil voda na mlin domačih, ki so na krilih navijačev prišli do velike zmage.” Dodali so: “Domači so odigrali taktično zrelo, kar jim je prineslo visoko zmago. Koper se je po zadetku za 3:1 zlomil. To je bil tajfun z morja.” V ospredje postavljajo prvega strelca Tomislava Kiša in izjemen zadetek z razdalje Brazilca Jeffersona. “Kljub temu je bil Poljud nekaj časa na trnih. Predvsem na sredini prvega polčasa ter po znižanju na 2:1,” so še zapisali.

“Slavje na Poljudu! Prepričljivi Hajduk se veseli preboja v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo,” je na naslovnici zabeležil spletni portal Index.hrin poudaril, da so hrvaški klubi v evropskih pokalih proti slovenskim izpadli samo enkrat. Edini preboj je leta 2003 uspel prav Kopru, ki je izločil Zagreb. “Hajduk je na krilih ognjevite splitske publike podaljšal uspešen trend proti sosedskim klubom. Junak dvoboja je Tomislav Kiš. Z zadetkom in podajo je zaprl usta kritikom, ki so mu očitali, da nima dovolj kakovosti za igranje v takem klubu.” Pri portalu so nekaj pohvalnih besed našli tudi za Koprčane: “Priznati moramo, da so domačim povzročali obilo težav, predvsem z igro po bokih.”

Najbolj razširjen dalmatinski dnevnik Slobodna Dalmacija govori o veliki zmagi svojih ljubljencev. Nikakor ne morejo mimo odličnega vzdušja, ki ga je pripravilo 25.000 gledalcev in še posebej navijaška skupina Torcida: “Kiš je bil presenečenje v postavi Splitčanov, trenerjevo odločitev pa je upravičil že po 95 sekundah igre,” so zapisali. Na prvo mesto petkove spletne izdaje so postavili tudi izjavo kapetana Kopra Ivice Guberca po tekmi. Slednji je na vprašanje o tem, da je Splitčane s svojo izjavo pred tekmo, da je Dinamo večji klub od Hajduka, še dodatno motiviral, odgovoril: “Gre za sramotno pisanje novinarjev. Nisem rekel v tem kontekstu. Vprašali so me, katero tekmo si bom bolje zapomnil. Povsem normalno je, da si bom bolj zapomnil tisto proti Dinamu, saj je bila tedaj v igri liga prvakov, ki je večje tekmovanje od evropske lige, in sem zabil gol. Ne morem vplivati na to, kaj pišejo mediji. Vsak naj razume kolikor hoče.”

PETER MARAŽ


Najbolj brano