Kevin Kampl za zdaj ne gre v Madrid

Slovenski reprezentant se je odločil, da kljub laskavemu zanimanju vodilnega moštva španskega prvenstva, svojega kluba Bayerja iz Leverkusna ne bo silil k sklenitvi posla. Fiorentina se je okrepila kar z dvema novima napadalcema.

Kevin Kampl
Kevin Kampl 

MADRID > Ljubljančana Samirja Handanovića te dni znova povezujejo z Manchester Unitedom. Angleži ga spremljajo že nekaj let, zanimiv jim je bil še, ko je branil za Udinese. Izvrstni vratar je pred nedavnim podaljšal pogodbo z Interjem, v letošnjem prvenstvu pa je ključni igralec moštva. Toda govorice o morebitnem prestopu na Otok ne utihnejo. Tokrat so se pri Unitedu nanj spomnili kot na naslednika sedanjega vratarja Davida de Gee. Kot je znano, je Špancu po administrativni napaki poleti propadel že dogovorjeni prestop k Realu. V Madridu ga še vedno želijo, tako da bi lahko Slovenec že kmalu prišel v poštev kot njegova zamenjava.

Vse več oglednikov ima Kevin Kampl. Po neuspeli polletni avanturi v Dortmundu se je v domačem Leverkusnu znašel kot riba v vodi. Njegovo hitrost, bojevitost in vztrajnost je opazil tudi trener Atletica Diego Simeone. Rdeče-beli so vzpostavili kontakt, a jih je sam nogometaš zavrnil. Dejal je, da od Bayerja ne bo zahteval prestopa. Toda do konca prestopnega roka je še teden dni in ob primerni denarni ponudbi se lahko zgodi marsikaj.

Pred menjavo okolja je bočni branilec Siniša Andjelković. Ker pri Palermu ne dobiva veliko priložnosti, bi se lahko preselil v serie B. Tam se zanj zanima ambiciozna Pescara.

Udinese preimenoval stadion in išče rešitelje

Napoli za zdaj še vedno v rokah drži 24-letnega domačega reprezentanta Manola Gabbiadinija. V vrsti je več snubcev. Najprej je poskusil nemški Wolfsburg, ki je Neapeljčanom ponujal 27 milijonov evrov odškodnine. Z Otoka je prišla tudi ponudba premierligaša Swanseja, ki ga po novem vodi nekdanji strateg Udineseja Francesco Guidolin. Odkup naj bi znašal približno 22 milijonov evrov. Šef sinje-modrih je obe ponudbi zavrnil in za igralca zahteva 35 milijonov. Brazilec Luiz Adriano je bil še pred pol leta eden od zvezdnikov evropskega nogometa. Poleti je iz ukrajinskega Šahtarja (tam je dosegel kar 77 golov) na velika vrata prišel k Milanu, kjer pa je razočaral. Pred dnevi mu je propadel prestop na Kitajsko, sedaj pa ga v svoje vrste vabi strateg Atalante Edy Reja.

Udinese je končno pripeljal že uveljavljenega nogometaša. Iz Basla je kot posojen igralec do konca sezone prišel 28-letni zvezni igralec Zdravko Kuzmanović, ki je na svoji nogometni poti nastopal tudi za milanski Inter. Očitno pa se na Friuliju, ki se po novem imenuje Dacia Arena, zavedajo, da jih brez okrepitev čaka težak boj za miren obstanek v serie A. V luči tega so Hajduku za talentiranega, 18-letnega Andrijo Balića ponudili kar tri milijone evrov. Balić sodi med zelo nadarjene igralce, a je brez prepotrebnih izkušenj, kar Videmčani nujno potrebujejo.

Dva nova v vijoličnem

Fiorentina se je okrepila v boju za scudetto. Pripeljala je dva napadalca. Iz londonskega West Hama je prišel stari znanec italijanskih zelenic Mauro Zarate, ki je že igral za Inter in Lazio. Iz Porta pa se je v Firence preselil iz Barcelone posojeni krilec Cristian Tello. Po mukotrpnem obdobju, v katerem za Leicester City ni igral, je hrvaški reprezentant Andrej Kramarić končno našel novega delodajalca. Angleži so ga za pol leta posodili v nemško bundesligo k Hoffenheimu. Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek ima končno razlog za zadovoljstvo. Potem ko je bil vajen izgubljati najpomembnejše može svoje ekipe, je tokrat dobil uveljavljeno okrepitev. Iz Züricha se je za približno milijon evrov odškodnine na Kvarner preselil Mario Gavranović, Švicar hrvaških korenin.

Neymar se pogovarja z Realom

Španci se že nekaj dni spopadajo s famoznim srečanjem v hotelu Park Hyatt v Zürichu. Na dan nedavne glamurozne prireditve, na kateri je Fifa podelila zlato žogo, se je zvezdnik Barcelone Neymar s svojim očetom v hotelski sobi sestal s predstavniki Reala iz Madrida. Se nam obeta nov odmeven in rekorden prestop? Časopis Marca razkriva, da ima Brazilec v pogodbi zapisano odkupno klavzulo 190 milijonov evrov in da so pri Realu pripravljeni storiti vse, da bi razbili idilo v Barceloni ter ji odvzeli enega od treh glavnih zvezdnikov. Medtem pa Katalonci že dlje časa za Neymarja pripravljajo novo pogodbo za 19 milijonov letne plače. PETER MARAŽ


Najbolj brano