Kevin Kampl je novi član Borussie Dortmund

Nogometaš slovenske reprezentance Kevin Kampl je po poročanju uradne strani Nogometne zveze Slovenije novi član nemškega prvoligaša Borussie Dortmund. Štiriindvajsetletni nogometaš, ki je bil doslej igralec Salzburga, je že nekaj časa razmišljal o novi sredini, z Borussio pa je podpisal pogodbo do leta 2019.

 Foto: Andrej Petelinšek/Večer
Foto: Andrej Petelinšek/Večer

DORTMUND > Kampl, nogometaš slovenskih staršev rojen v nemškem Solingenu, bo od 1. januarja 2015 član Borussie iz Dortmunda. Kampl je v svoji karieri za Salzburg odigral 109 tekem in ob tem zabil 29 golov in jih 54 pripravil. Za slovensko reprezentanco je nastopil na 14 tekmah, v bundesligi pa bo igral vsaj naslednja štiri leta.

Po besedah nemške nogometne revije Kicker, naj bi Dortmund za prestop odštel med 10 in 12 milijoni evrov. Svojo kariero je Kampl začel v Bayerju iz Leverkusna in igral za nekaj nižjeligaških nemških klubov preden je 2012 presedlal v vrste Salzburga. Borussia je zaenkrat v osmini finala lige prvakov, a v bundesligi ji v tej sezoni ne gre, saj ji grozi izpad v nižjo ligo.

Kluba sta se dogovorila, da ne bosta razkrila podrobnosti prestopa. Športni direktor Salzburga Ralf Rangnick je ob tem dejal: "Za Kevina Kampla je selitev v bundesligo samo logičen korak."

Kampl je bil letos v Avstriji v glasovanju za nogometaša leta na tretjem mestu, v letu 2013 je bil drugi, zaostal je le za Davidom Alabo, ki je zdaj sicer nogometaš münchenskega Bayerna.

STA


Najbolj brano