Kek na Reki menedžer po vzoru angleške premier league

Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek uživa na Reki kot trener tamkajšnjega hrvaškega prvoligaša velik ugled. Velikopotezni in ambiciozni predsednik kluba Damir Mišković je po zgledu angleške premier league Keka povišal v rang menedžerja, kar pomeni, da bo ob nalogi trenerja prve ekipe Reke skrbel še za strokovna kadrovska vprašanja.

Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek uživa na 
Reki kot trener tamkajšnjega hrvaškega prvoligaša velik 
ugled. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek uživa na Reki kot trener tamkajšnjega hrvaškega prvoligaša velik ugled. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

REKA > V skladu z novo strategijo bo 53-letni mariborski nogometni strokovnjak postal klubski menedžer, kot to poznajo v domovini nogometa Angliji. Kek bo, skupaj s športnim direktorjem Srećkom Juričićem in njegovim namestnikom Ivanom Mancejem, odgovoren za strokovno-kadrovska vprašanja, v današnji izdaji poroča reški Novi list. Mariborčanu po trenutni pogodbi sodelovanje z Reko poteče poleti leta 2017.

Kek bo imel zanesljivo tudi besedo pri nakupovanju in prodaji igralcev, zadnjo besedo bo seveda še naprej imel predsednik Mišković, ki zastopa interese večinskega lastnika kluba italijanskega milijonarja Gabrieleja Volpija, ki je poslovni imperij zgradil z naftnimi posli v Nigeriji.

STA


Najbolj brano