Kdor pride s klopi, naredi svoje

Prvi mož sobotnega primorskega odbojkarskega derbija v Kanalu je bil sprejemalec Salonita Dejan Čabarkapa, ki je zanesljivo obrambo združil z natančnostjo v napadu, kjer je zbral kar 21 točk.

Dejan Čabarkapa (v napadu) je dosegel kar 21 točk Foto: Borut Jurca
Dejan Čabarkapa (v napadu) je dosegel kar 21 točk Foto: Borut Jurca

KANAL > Dejan Čabarkapa ima pri 29 letih za sabo že veliko sosedskih derbijev v majicah obeh klubov, saj je približno po polovico najboljših članskih let preživel v Novi Gorici in nato v Kanalu. Tudi tokrat je s svojim izjemnim odrivom kljub za odbojkarja povprečnim 192 centimetrom zanesljivo nabiral točke s krilnih položajev in z druge linije - največkrat prav v prelomnih trenutkih.

> Po gladko dobljenem prvem nizu ste v drugem skoraj zastali. Ali vas je tekmec presenetil?

“Niti ne. Sam sem pričakoval, da lahko pride do izenačenega boja in preobratov. Derbi je vedno zgodba zase. Kakovostna razlika, ki jo kaže lestvica, se na sosedskih obračunih skoraj ne pozna. To, da smo mi tretji, Go Volley pa predzadnji, ni bilo pomembno. Vsak odbojkar je igral s srcem.”

> Kje je bil vaš ključ do uspeha?

“To, da smo se znali izvleči iz zaostanka v tretjem nizu, ko smo imeli tudi nekaj sreče zaradi napak tekmeca. Tekmec bi lahko povedel z 2:1, a smo v vodstvo prešli mi in ta preobrat je v psihološkem smislu že odločil zmagovalca.”

> Koliko je k temu pripomogel vstop drugega organizatorja?

“Naša prednost je bila ta, da nas je res dvanajst. Vsakdo lahko da pomemben prispevek. Irenej Karnel je zaradi poškodbe Luke Krivca dobil priložnost na zadnjih treh tekmah in jo je dobro izkoristil. Tako je bilo tudi tokrat. Praktično pri nas ni neke fiksne prve postave. Zaupamo drug drugemu. Vemo da bo tisti, ki pride s klopi, naredil svoje.”

> Vaš naslednji tekmec je državni prvak ACH Volley. Kakšne so vaše možnosti?

“Takšne tekme je najlažje igrati. Tu res nimamo česa izgubiti. Dali bomo vse od sebe. Nimam nekih vnaprejšnjih rezultatskih pričakovanj. Kar bo, pa bo.”

> Ali je to zato, ker ste z mislimi že na povratni tekmi četrtfinala pokala, kjer branite naslov?

“O tej tekmi še niti ne razmišljamo. Po dolgem času je pred nami teden brez igralne srede, ko bomo še nekoliko bolj uredili vrste s povratniki po poškodbah. S tem smo imeli največ težav prav na prvi tekmi s Fužinarjem. Sedaj je najpomembneje, da se vsi dobro regeneriramo. Upam, da bo medtem pripravljen za igro tudi Andrej Kovačič, sicer pa je Danijel Šarić pokazal, da je kot libero zanj dobra zamenjava.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano