Kdo je vaški klub?

Poznavalci slovenskega nogometa vedno nekako podcenjujejo Zavrč, ker pač prihaja iz majhne vasice, vendar pa je tokrat spet dokazal, da lahko vedno premaga tudi šminkerje z višjim proračunom.

Rumeno-modri so nedavno opravili menjavo na klopi, kjer je 
Rodolfo Vanoli prepustil položaj Nedžadu Okčiču, bojda 
zaradi pretirano previdnih predstav. Foto: STA
Rumeno-modri so nedavno opravili menjavo na klopi, kjer je Rodolfo Vanoli prepustil položaj Nedžadu Okčiču, bojda zaradi pretirano previdnih predstav. Foto: STA

ZAVRČ > Na uvodno tekmo 8. kroga prve SNL je Luka Koper v Haloze prišla s slabo popotnico ob zadnjih (ne)znanih dogodkih v klubu in hitro dokazala, da lahko izgubi vedno in povsod. Domači privrženci so komaj zapustili okoliške lokale, že je semafor kazal 1:0. Veliko dela je opravil Veljko Batrović (njegov oče je svoje dni navduševal v jugoligi) ter z natančno podajo našel Roka Zorka, ki je zanesljivo zatresel koprsko mrežo.

Rumeno-modri so nedavno opravili menjavo na klopi, kjer je Rodolfo Vanoli prepustil položaj Nedžadu Okčiču, bojda zaradi pretirano previdnih predstav.

Roko na srce, kanarčki niti tokrat niso uničevali trave pred nasprotnimi vrati, čeprav so po zgodnjem zaostanku prevzeli pobudo. Večinoma so poskušali s streli od daleč (Štulac, Štromajer, Rahmanović), resneje pa so prvič zapretili v 28. minuti, ko se je Leo Štulac znašel sam za obrambo domačih, vendar je njegova zadnja podaja do Rahmanovića zgrešila cilj. Gostitelji si niso še niti dobro oddahnili, ko je Tomić poslal v ogenj Andrejašiča, a slednji ni zadel vrat. Velja omeniti še 42. minuto, ko sodnik Perić morda ne bi storil napake, če bi pokazal na najstrožjo kazen po domnevni roki Datkovića.

Ob premoru je bila osrednja tema lokalnih debat napovedani prihod španskega maestra Alberto Riera, ki naj bi okrepil najmanjšega slovenskega prvoligaša.

Treba je priznati, da so Zavrčani v nadaljevanju vešče umirili igro. Istrski prvoligaš, ki že nekaj zadnjih let ne slovi po presežkih v napadu, je z velikimi težavami prihajal do ugodnih položajev. Podobno kot v prvem polčasu so gostje morda še prišli do kakšnega strela z razdalje, pravih priložnosti pa si niso priigrali. V finišu je sicer poskusil Štromajer, kaj več bi lahko iz ugodnega položaja iztržil tudi Štulac, vendar pa je Luka Koper enostavno pokazala premalo, da bi ohranila celo kožo na vročem gostovanju. Pravzaprav bi s takšno igro težko premagala tudi slabšega nasprotnika, četudi niti domači niso posebej blesteli ...

Zavrč: Luka Koper 1:0 (1:0)

Lokalni stadion, gledalcev 600, sodnik Dragoslav Perić (Kranj). Strelec: 1:0 Zorko (4).

Zavrč: Bajza, Antić, Datković, Rogač, Petrovič, Kokorovič, Pihler, Batrović (85. Golubar), Glavica (64. Cvek), Matjašič, Zorko (59. Muslimović).

Luka Koper: Simčič, Del Toro (72. Galešić), Hadžič, Šme, Pavić, Štulac, Tomić (84. Vekič), Andrejašič, Rahmanović (84. Posavac), Štromajer, Ivančić.

Rumeni kartoni: Datković (37), Rogač (67), Batrović (73), Kokorovič (90), Muslimović (93); Ivančić (70), Galešić (80).

BP


Najbolj brano