Kavgić se kljub zmagi ni veselil

Portorožani so bili v 1. A SKL, kjer je Tajfun še naprej neporažen, tokrat prosti, Bistričani so v 2. SKL po podaljšku omagali v domači dvorani, Ajdovci pa brez centrov niso konkurenčni. V 3. SKL je brez poraza sežanska Mesarija Prunk.

Klemen Muha (z žogo) je za poraženo domače moštvo prispeval 20 točk in devet skokov
 Foto: Simon Maljevac
Klemen Muha (z žogo) je za poraženo domače moštvo prispeval 20 točk in devet skokov  Foto: Simon Maljevac

1. A SKL

8. krog - Helios Suns : Elektra Šoštanj 76:72, Hopsi Pozela : Rogaška 79:96, Zlatorog Laško : Grosbasket 69:59, Tajfun : Maribor NKBM 81:79, Šenčur GGD : Krka 87:79. Portorož je bil prost.

9. krog (sobota, 6. decembra) - Grosbasket : Portorož.

2. SKL

6. krog - ECE Celje : Kolpa Črnomelj 68:78, Plama pur : Terme Olimia 78:87, Parklji : Litija 94:54, Hrastnik : Slovan 64:86, Triglav EG : Ajdovščina 77:62, Lastovka Domžale : LTH Castings 79:75.

7. krog (sobota, 6. decembra) - Ajdovščina : Parklji, Kolpa Črnomelj : Plama pur.

Plama pur : Terme Olimia 78:87, 74:74

ILIRSKA BISTRICA > Dvorana OŠ A. Žnideršiča, gledalcev 500, sodnika Savič in Zupančič (oba Ljubljana); četrtine- 26:16, 19:11, 12:19, 17:28, podaljšek 4:13 .

Plama pur: Turk, Knafelc, Afrič, Glavaš 19 (15:9), Zalar 11 (6:5), Hreščak 6, Srebovt 3 (4:3), Iskra, Kolarevič 15 (13:5), Muha 20 (8:4), Jenko 4 (1:0). Trener: Martin Novak.

Bučen aplavz bistriških navijačev je požel košarkar Term Olimia Adin Kavgić, ki je bil v lanski sezoni eden izmed nosilcev igre Plame pur. Na ograji bistriške dvorane je visel tudi transparent z napisom “Kavga, dobrodošel doma!,” Kavgić pa se je v znak spoštovanja do domačega moštva izognil proslavljanju zmage s soigralci na sredini parketa. “Domačini so imeli zmago že v rokah, a smo na koncu naredili pravi preobrat. Moram priznati, da mi je kar malo 'bad', saj sem v tem kraju doživel veliko lepega,” je pojasnil Kavgić.

Po nekaj zaporednih prvenstvenih in pokalnih zmagah se je že zazdelo, da so košarkarji Plame pur končno ujeli zmagovalni ritem, a so s sobotnim domačim porazom proti Termam Olimia iz Podčetrtka ponovno izgubili korak s tekmeci za najvišja mesta. Po odličnem prvem polčasu je Bistričanom, ki so skupno zgrešili kar 19 prostih metov, v končnici zmanjkalo sape, saj so ob že tako kratki klopi, davek terjale tudi številne osebne napake, ki jih je bleda sodniška dvojica piskala kar vse prek. Kljub padcu v drugem polčasu so gostitelji še šest minut pred koncem vodili s 65:54, nato pa so gostje končno ujeli strelski ritem in s štirimi zaporednimi trojkami minimalno povedli.

Domačini so imeli v zelo napetih zadnjih sekundah rednega dela priložnost za zmago, a je ob poskusu Gregorja Jakhla Kolareviča iz neposredne bližine sodniška piščalka ostala nema, Nejc Glavaš pa je bil nato nenatančen ob pisku sirene. Gostje so v podaljšku nadaljevali z natančnimi meti z razdalje, izčrpanim domačinom, pri katerih so kar štirje košarkarji na parketu prebili več kot 40 minut, pa je preprosto zmanjkalo sape za enakovreden boj. “V prvem polčasu smo prikazali odlično igro, tako v napadu kot v obrambi. V nadaljevanju smo ostali brez treh pomembnih košarkarjev, kar se je poznalo v odločilnih trenutkih. Svoje je naredila utrujenost, zato so gostje z lahkoto prihajali do odprtih metov, ki so jih v zadnjih minutah tudi zadevali,” je razočarano dejal najbolj razpoložen posameznik v domači zasedbi Klemen Muha, ki je le za skok zaostal za dvojnim dvojčkom.

Po koncu dvoboja so se vodilni možje Plame pur zadržali v dolgem in nič kaj prešernem pogovoru s tehničnim komisarjem Željkom Jovanovićem iz Ljubljane. Slednji je na vse pretege branil delo sodniške dvojice, ki je znova potrdila, da so sodniki v letošnji sezoni povsem izgubili kompas. Tehnične napake košarkarjem obeh ekip so spet deževale iz vseh strani, predsednik domačega kluba Andrej Muha pa je brez dlake na jeziku povedal: “Sodnika sta nas preprosto okradla. Kot kaže, sta si danes prislužila še kakšno dodatno dnevnico. Tako sodnika kot tehnični komisar niso več dobrodošli v našem mestu.”

SIMON MALJEVAC

Triglav EGP : Ajdovščina 77:62

KRANJ > ŠD Planina, gledalcev 150, sodnika Bajić (Koper), Kosmač (Idrija); četrtine - 14:17, 28:22, 23:12, 12:11.

Ajdovščina: Rebec 4 (2:1), Sluga 6, Velikonja Grbac, Čretnik 16 (2:1), Jerončič 5, Mikuž 15 (3:2), Rajčič 16 (4:4), Žonta Winkler, T. Kovšca, Prinčič. Trener: Samo Miška.

Ajdovci so zabeležili še tretji zaporedni poraz, ki pa je bil po razvoju dogodkov v preteklih dveh tednih pričakovan. Poškodbe so razredčile ajdovske vrste tako na treningih kot na tekmah Potem ko je že jasno, da je za Borisa Gverića in Nebojšo Čukoviča sezone konec, trener Samo Miška na dvoboju v Kranju ni mogel računati na Grega Kovšco, prispevek prvega organizatorja igre in enega ključnih igralcev, načetega Jana Rebca pa je bil v soboto le simboličen. Gostje so se Kranjčanom navkljub preglavicam v prvem polčasu dobro upirali. Odločilno razliko si je Triglav priigral v tretji četrtini, ko so gostitelji izkoristili vrzeli v ajdovskem moštvu, ki je poskušalo do zasuka v zadnjih desetih minutah priti tudi s consko obrambo. Ajdovci so sicer omejili strelski učinek ne pa tudi napadalnega skoka tekmecev, ki so slavili četrto zmago. ASO

3. SKL zahod

6. krog - Tolmin : Mesarija Prunk Sežana 61:82, Medvode : Cerknica 80:58, UKK Koper : Pivka 87:67, Globus : Nova Gorica ml. 68:71, Postojna : Enos Jesenice 62:64.

7. krog (petek, 5. decembra) - Nova Gorica ml. : UKK Koper; (sobota, 6. decembra) - Pivka : Postojna, Enos Jesenice : Tolmin, Mesarija Prunk Sežana : Medvode.


Najbolj brano