Kavčič zanesljivo preskočil prvo oviro

Prvi nosilec teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, Ljubljančan Blaž Kavčič, je zanesljivo preskočil prvo oviro. Po zgolj 36 minutah igre je premagal mladega slovenskega igralca Aljaža Kapljo s 6:0 in 6:0.

Prvi nosilec teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, Ljubljančan Blaž Kavčič, je zanesljivo preskočil prvo oviro Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Prvi nosilec teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, Ljubljančan Blaž Kavčič, je zanesljivo preskočil prvo oviro Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Razlika med dolgoletnim slovenskim reprezentantom, trenutno 85. igralcem na svetu, ter mladincem iz Radomelj, ki je na turnirju nastopil s povabilom organizatorja, je bila očitna od prve točke dalje. Kaplja, ki je pred dvobojem na osrednjem objektu ŠRC Marina odigral še dva dvoboja državnega prvenstva do 18 let na sosednjih peščenih igriščih, ni bil dorasel tekmec, kar je sam po koncu tudi priznal. "Zame je bila to izjemna izkušnja. Še naprej bom trdo treniral, da bom nekoč morda tako dober, kot je Blaž," je dejal Kaplja.

Kavčič, ki se bo v drugem krogu v četrtek pomeril z Ricardom Rodriguezom iz Venezuele, je želel čim prej opraviti nalogo, saj njegovo zdravstveno stanje zadnje dni ni najboljše. "Imam vročino, slabo se počutim. Včeraj nisem nič jedel in ko sem po 16 urah spanja stopil na sonce, se mi je kar zavrtelo v glavi. A mislim, da ni nič hujšega. Tudi zdravnica je mnenja, da bo stanje minilo v nekaj dneh in da bom v drugem krogu pripravljen za igro," je dejal 27-letni Kavčič.

Uvodni krog so uspešno preskočili tudi ostali favoriti za končno zmago. Drugi nosilec iz Luksemburga Gilles Muller je izgubil tri igre, enako tudi tretjepostavljeni, Rus Jevgenij Donskoj, petorangirani Italijan Thomas Fabbiano je oddal štiri, nekaj več dela je imel osmi Srb Ilija Bozoljac, izpadel pa je sedmi nosilec, Italijan Flavio Cipolla. Premagal ga je srečni poraženec kvalifikacij Hrvat Nikola Mektić, ki je moral v odločilni ponedeljkovi partiji kvalifikacij premoč priznati Slovencu Tomu Kočevarju Dešmanu.

STA


Najbolj brano