Kavčič izpadel, sledita Rola in Žemlja

Od treh slovenskih igralcev v drugem krogu challengerja Tilia Slovenia Open je prvi na osrednje igrišče v Portorožu stopil Blaž Kavčič in se po hudem boju žal poslovil. Po skoraj treh urah igre ga je premagal šesti nosilec Madžar Marton Fucsovics s 6:7, 7:5 in 6:4.

Od treh slovenskih igralcev v drugem krogu challengerja Tilia 
Slovenia Open je prvi na osrednje igrišče v Portorožu stopil 
Blaž Kavčič in se po hudem boju žal poslovil. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Od treh slovenskih igralcev v drugem krogu challengerja Tilia Slovenia Open je prvi na osrednje igrišče v Portorožu stopil Blaž Kavčič in se po hudem boju žal poslovil. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > V nadaljevanju večera bosta nastopila še Blaž Rola in Grega Žemlja. Rola se bo pomeril z drugopostavljenim igralcem Renzom Olivo iz Argentine, Žemlja, ki je četrti nosilec 42.500 evrov vrednega turnirja, pa z Belgijcem Yannickom Mertensom.

Kavčič je zapravil veliko priložnost za uvrstitev med osem najboljših. V drugem nizu je vodil s 5:3 in serviral za zmago. "Tedaj so me začeli grabiti krči, kar me je zelo presenetilo, saj tovrstnih težav običajno nimam. Verjetno sem bil tako živčen, saj sem želel zmagati oziroma narediti dober rezultat tu v Portorožu. Zelo sem razočaran, vendar to tekmo je treba čim prej pozabiti in misli usmeriti v nove izzive," je dejal zmagovalec Portoroža 2014.

Med osem najboljših se je zanesljivo uvrstil prvi nosilec turnirja, 94. igralec na svetu Nemec Florian Mayer. V dveh nizih je bil boljši od Aldina Setkića iz Bosne in Hercegovine.

* Izidi, 2. krog:

Marton Fucsovics (Mad/6) - Blaž Kavčič (Slo) 6:7 (3), 7:5, 6:4;

Florian Mayer (Nem/1) - Aldin Setkić (BiH) 6:4, 6:3;

Marko Tepavac (Srb) - Ruben Bemelmans (Bel/8) 6:3, 6:4;

Adrian Menendez Maceiras (Špa) - Miljan Zekić (Srb) 6:3, 6:3;

Danijel Medvedev (Rus) - Jozef Kovalik (Slk/3) 6:3, 6:3;

Aleksander Kudrajčev (Rus/7) - Ilija Ivaška (Blr) 6:3, 6:3;

STA


Najbolj brano