Kateri Koper je pravi?

Tudi če bodo nogometaši Kopra drevi slavili v novogoriškem športnem parku in bodo ohranili stik s četrtim mestom, to še ne pomeni, da imajo zanj še vedno tudi realne možnosti.

Koga od adutov s klopi bo v Novi Gorici uporabil Igor 
Pamić? Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koga od adutov s klopi bo v Novi Gorici uporabil Igor Pamić? Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Z vstopom v muhasti april se namreč začenjajo tedni razpleta. V prvi vrsti z licenciranjem, saj so morali klubi do včeraj oddati licenčno dokumentacijo, za Koper pa tudi v luči prisilne poravnave društva, saj po določbah disciplinskega pravilnika klubu zato lahko odvzamejo od devet do 15 točk. To pa seveda pomeni, da bi bili s kaznijo popolnoma odrezani od boja za četrto mesto, za katero bi se potem potegovala le še Gorica in Celje. Zanju trenutno niti tretje ali celo drugo mesto nista pretirano oddaljeni.

Je Koper s torkovim porazom proti Krškemu padel na realna tla svoje pripravljenosti? Je šlo le za slab dan? Je bilo vmes še kaj drugega? Na to lahko (vsaj deloma) odgovori tekma v Novi Gorici. Pred prvim gostovanjem v sezoni 2016/17 (konec septembra lani) je pri kozlih prišlo do menjave trenerja, ko je moral oditi Milan Obradović. Sedanji trener Igor Pamić je tedaj svojo bodočo ekipo gledal z VIP tribune, menda pa je bilo po torkovem nepričakovanem porazu s Krškim, ki ga je obeležila brezvoljna igra, zopet nekaj razmišljanj tudi v smeri nove spremembe na trenerskem stolčku. Ni sicer jasno, na kateri strani. Poraz s Krškim je bil res nepričakovan, vendar pa Koper - z izjemo tekme z Radomljami - spomladi kljub rezultatskim uspehom na igrišču ni pokazal posebej dobre igre. V torek so se s tribun slišali žvižgi, vratar Marijan Antolović pa je branil v slogu s pripravljalnih tekem - slabo. Kako bo na to reagiral Pamić bo vidno na igrišču, je pa jasno, da v klubskem menedžerskem kontekstu prav prostih rok pri oblikovanju prve enajsterice nima.

Klubska stran poroča, da poleg že dlje časa odsotnih Rubena Belime in Valencie nekaj bolečin čutita tudi Matic Paljk in Leandro Teijo ter da se v tekmovalno pripravljenost počasi vrača tudi Grk Theofanis Tzandaris, ki je zdravljenje poškodbe zaupal domačim zdravnikom. Tekmo bo sodil Dejan Balažic iz Ljubljane.

ROK MAVER


Najbolj brano