Katarci v boju za rokometno zlato

Rokometna reprezentanca Katarja je prvi finalist svetovnega prvenstva v Dohi. Gostitelji SP so v današnjem prvem polfinalu premagali Poljsko z 31:29 (16:13). Katarci se bodo za zlato v nedeljo pomerili z zmagovalci drugega polfinala med branilci naslova Španci ter evropskimi prvaki Francozi.

Slovenske rokometaše so danes premagali Danci.
 Foto: STA
Slovenske rokometaše so danes premagali Danci.  Foto: STA

DOHA > Katarci oziroma rokometaši, zbrani z vseh vetrov, na čelu s španskim selektorjem Valerom Rivero, ki igrajo za Katar, so dosegli sanjsko uvrstitev v finale. Čeprav so v predtekmovanju in izločilnih bojih pokazali, da so trd tekmec, pa je uvrstitev v veliki finale reprezentance, ki je bila na prejšnjem SP še na skromnem 20. mestu, le presenečenje.

Za zgodovinski uspeh Katarja, prve neevropske reprezentance v finalih svetovnih prvenstev, je kot zadnja ovira padla Poljska. Navijači v polni dvorani Lusail, ki sprejme 15.300 gledalcev, so z navdušenjem sprejeli vsaj srebrno medaljo svojih junakov.

Poljska je sicer bolje začela in vodila do 20. minute. A delni izid 5:1 je prinesel preobrat in Katar je imel ob polčasu tri gole naskoka. Domači so jih znali obdržati tudi v drugem, občasno povedli s štirimi, celo petimi goli, Poljska pa je zaostanek še znižala, vendar do manj kot dveh golov ni prišla. Pri Katarju sta bila najboljša strelca Kamalaldin Mallash in Rafael Capote s po šestimi goli, pri poražencih jih je Michal Jurecki dosegel osem.

Katar, v predtekmovanju je premagal tudi Slovenijo z 31:29, je na poti do finala v izločilnem delu SP najprej ugnal Avstrijo, zatem Nemčijo, danes pa še Poljsko.

STA


Najbolj brano