Katanec pričakal molčečega Iličića

Včeraj opoldne so člani slovenske nogometne reprezentance uradno odprli prvo akcijo v novem koledarskem letu. V ospredju pozornosti bo petkova kvalifikacijska tekma za EP 2016 proti San Marinu, ki ji bo sledila še revijalna tekma v Katarju.

Jan Oblak: “Nestrpno pričakujemo to tekmo, na kateri si seveda želimo treh točk.”  Foto: Simon Maljevac
Jan Oblak: “Nestrpno pričakujemo to tekmo, na kateri si seveda želimo treh točk.”  Foto: Simon Maljevac

BRDO PRI KRANJU > Večina izbrancev Srečka Katanca je v tradicionalno bazo na Brdu pri Kranju pripotovala dobro razpložena, kar je glede na soliden klubskih status slovenskih reprezentantov tudi razumljivo. Največ oči je bilo uprtih v povratnika Josipa Iličića, ki je ob prihodu v hotel pozdravil selektorja in številne novinarje, nato pa odhitel v hotelsko sobo ter izpustil druženje s predstavniki sedme sile, ki so tudi tokrat ostali brez izjave prvega vratarja Samirja Handanovića. Precej bolj zgovoren je bil njegov konkurent za mesto v vratih Jan Oblak, ki je minuli teden prispeval levji delež k uvrstitvi madridskega Atletica v četrtfinale elitne lige prvakov in v hipu postal prava medijska zvezda.

“Po dolgem času smo se spet zbrali in vsi smo veseli ponovnega druženja. Nestrpno pričakujemo to tekmo, na kateri si seveda želimo treh točk. Prejšnji teden sem po dolgem času spet dobil priložnost v klubskem dresu. Zaradi tega ne mislim zganjati nobene evforije, saj sem še vedno isti fant, kot sem bil pred dvema tednoma,” je umirjeno pojasnil 22-letni vratar, medtem ko je kapetan Boštjan Cesar pred tekmo proti avtsajderjem iz San Marina odločno napovedal lov na tri točke: “Proti San Marinu moramo prevzeti vlogo favorita. Zavedamo se, da bodo nasprotniki na svoji polovici postavili pravi bunker, ki ga moramo prebiti s hitrimi akcijami. Verjamem, da bo selektor postavil pravo taktiko.”

V popoldanskih urah je Katanec svoje moštvo že popeljal na prvi trening v Kranj, edini trening na prizorišču petkovega v Stožicah pa bo na sporedu v sredo.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano