Katanec: Ne smemo biti naivni, ampak potrpežljivi

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na Brdu pri Kranju obelodanil še zadnja razmišljanja pred petkovo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti San Marinu, ki se bo začela ob 20.45. Tudi on je izpostavil željo po zmagi in hkrati opozoril, da ni nič samoumevno.

Srečko Katanec Foto: Tamino Petelinsek
Srečko Katanec Foto: Tamino Petelinsek

BRDO PRI KRANJU > “Vse je v redu. Smo pripravljeni, želimo si tri točke pred naslednjima dvema obračunoma. Nič pa ni samoumevno. Pogledali smo si posnetek tekme, na kateri je San Marino vzel točko Estoncem. Sicer pa vsak dan fante opozarjam na to, da ne gre ničesar jemati zlahka. Predvsem zaradi tega, ker sem se sam opekel že kot igralec in kot trener. Tako da v življenju spoštujem vsakogar,” je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal Srečko Katanec.

Ta že ima določeno prvo postavo. Na treningih je bila najbolj izpostavljena postava, v kateri so Samir Handanović, Mišo Brečko, Andraž Struna, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Valter Birsa, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Katanec je sicer še enkrat poudaril, da San Marina ni tako lahko streti, kot se zdi. “Tudi Angleži so jim v prvem polčasu prvi gol zabili po neumnosti vratarja, drugega pa z bele točke. Dokler so fizično sposobni, se igralci San Marina znajo braniti,” pravi Katanec in dodaja recept za preboj sanmarinskega bunkerja.

“Ne smemo biti naivni, ampak potrpežljivi. Estonci niso pokazali dovolj agresivnosti in ideje v igri. Zato moramo koga preigrati, poslati komu žogo med nogama. Nekdo mora to narediti, imeti samozavest. To rešuje vsako tekmo na tej ravni. Kar nekaj igralcev z dodano vrednostjo bomo imeli v postavi in ti morajo to pokazati. Treba je iskati višek v igri, dvojne podaje ... Fantje vedo, kaj jih čaka,” meni Katanec, ki si želi, da pred 8000 do 10.000 gledalci, kolikor jih pričakujejo na tekmi, čim prej dosežejo zadetek.

V skupini E po štirih tekmah z 12 točkami vodi Anglija, Slovenija, Švica in Litva jih imajo po šest, Estonija štiri, San Marino pa eno točko. Jutri bosta na sporedu še tekmi Anglija - Švica in Litva - Estonija, a se Katanec z razpletom teh ne obremenjuje.

“Naša želja je zmaga proti San Marinu. Drugi me ne zanimajo. Mi imamo svoje težave, jutri se ta imenuje San Marino. To je treba najprej rešiti. Potem pridejo drugi na vrsto. Zmaga bi nas postavila v položaj, da pridemo na tekmo z Anglijo (14. junija, op. STA) iz lepega izhodišča. V tem trenutku smo namreč povsem v igri za drugo mesto,” je še povedal selektor.

Velja še omeniti, da na petkovem dvoboju ne bo Martina Milca, ki zaradi težav s stegensko mišico zapušča reprezentančni tabor.

STA


Najbolj brano