Kar 18 zadetkov Lee Krajnc

Navdušenje po zmagi v piranskem taboru ter jeza in razočaranje v koprski ekipi so pričali, da je v soboto zvečer v Areni Bonifika potekal res pravi primorski rokometni derbi. Ta je bil še bolj zanimiv zaradi težav Pirančank v zadnjem obdobju, vendar Koprčanke kljub borbenosti priložnosti za presenečenje niso uspele izkoristiti.

Istrski derbi je po pričakovanju postregel z obilo borbenosti. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Istrski derbi je po pričakovanju postregel z obilo borbenosti. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Pirančanke so začele silovito in že po nekaj minutah vodile s 5:1, zaradi česar so bile Koprčanke večino prvega polčasa prisiljene loviti rezultat. Do izenačenja (11:11) je prišlo v 24. minuti, ko je s sedmih metrov zadela najboljša koprska strelka Veronika Leški. To je prebudilo gostujočo ekipo, ki je spet povedla za tri gole, domačinkam pa je razliko uspelo zmanjšati in so ob polčasu zaostajale le še za gol.

V drugem polčasu so Koprčanke zaigrale še odločneje in po petih minutah povedle s 15:14. Kmalu zatem sta bili zaradi grobe igre v obrambi hkrati izključeni kar dve domači igralki, a je Koprčankam tudi s štirimi rokometašicami uspelo povesti s 17:16. To je bilo tudi zadnje vodstvo Kopra, ki je le še enkrat uspel izenačiti (18:18), nato pa so pobudo spet prevzele Pirančanke. Te so se v napadu večinoma zanašale na svojo najboljšo strelko Leo Krajnc, ki je dosegla kar 18 golov. Zadnja v nizu poškodovanih piranskih nosilk igre, Amina Jagurdžija, si je tekmo z zlomljenim palcem na roki ogledala s tribune. Kljub oslabljeni prvi postavi je Piran po šestih zaporednih porazih v zadnjih dveh krogih zabeležil prepričljivi zmagi. Ob lažjem razporedu se v nadaljevanju lahko še vedno bori za tretje mesto na lestvici, ki ga je zasedal po povem delu prvenstva.

“Tekmo bi lahko odigrale še bolje; tudi razlika v golih bi bila lahko še višja. Menim, da smo s svojimi napakami same vračale Koper v igro. A glede na to, da nam je na nekaj preteklih tekmah šlo zelo slabo, sem zadovoljna tudi s takšnim rezultatom,” je zmago komentirala kapetanka Pirana Valentina Panger.

ALJA TASI

ŽURD Koper : Piran 25:31 (13:14)

> Arena Bonifika, gledalcev 300, sodnika Begič in Pajič.

> ŽURD Koper: Fidel, Klobas, Bajič 3, Škabar, Munda 4, Gojkovič 1, Čeh, Likar 2, Petrinja, Simončič 1, Udovič 1, Leški 12, Zorko 1, Fink, Bytyqi, Cuder Skrlič. Trener: Igor Poklar.

> Piran: Spahič, Kraja, Tatič, Terčič 3, Krajnc 18, Avsec, Panger 5, Stojilkovič, Levačič, Milakovič 4, Unuk 1, Medič, Kovačič, Šabič. Trenerka: Dalija Erceg.

Sedemmetrovke - Koper 7 (6), Piran 6 (4); izključitve - Koper 8, Piran 16 minut.


Najbolj brano