Kar 13 odličij

Konec tedna je bil Kajakaši center Solkan prva postaja sezone tekem evropskega pokala mlajših kategorij v slalomu na divjih vodah. Člani Soških elektrarn so osvojili kar 13 odličij.

Mladinec Soških elektrarn Niko Testen je v Solkanu osvojil srebro in bron
Mladinec Soških elektrarn Niko Testen je v Solkanu osvojil srebro in bron 

SOLKAN > Na brzicah Soče v Kajakaškem centru Solkan se je konec tedna na prvi izmed petih postaj svetovnega pokala mladih slalomistov zbralo več kot 250 tekmovalcev iz 17 držav, med katerimi so bili skoraj vsi najboljši mladinci na svetu. Slovenska reprezentanca je v različnih disciplinah v starostnih skuplinah U-14, U-16 in U-18 zabeležila kar 24 uvrstitev med najboljše tri. Precej so k tej beri prispevali fantje in dekleta Soških elektrarn.

Uspešni so bili tudi v najzahtevnejši starostni skupini do 18 let. Na prvi tekmi je med kajakaši sicer slavil Slovak Jakub Grigar, srebro pa si je priboril član Soških elektrarn Niko Testen, ki je bil nato na drugem slalomu tretji, a je tedaj Slovence z zmago razveselil svetovni mladinski podprvak Vid Kuder Marušič - sicer sin nekdanjega solkanskega šampiona Fedje Marušiča. Med primorskimi vrstnicami je na prvi tekmi blestela Alja Kozorog, saj je zmagala med kajakašicami, med kanuistkami pa je bila druga. Drugi tekmovalni dan ji je prinesel srebro med kajakašicami in bron med kanuistkami. Med kajakašicami je slavila Čehinja Amali Hilgertova.

V kategoriji do 16 let so se izkazali posoški fantje. Tine Kancler je bil na prvi tekmi najboljši tako med kajakaši kot med kanuisti, na drugi tekmi pa je bil drugi med kajakaši. V dvojcu z Jakobom Ježem je bil najboljši na obeh tekmah. Kanuist Jakob Jeklin je bil na prvem slalomu četrti.

V kategoriji do 14 let so izstopali slovenski dvojci. Na obeh tekmah je zmagala posadka KKK Čatež Beno Kunst - Vid Oštrbenk pred solkansko dvojico Nejc Polenčič - Štefan Božič. Posamično je bil Polenčič na drugi tekmi četrti.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano