Kapetan Luke Koper Ivica Guberac: “Potrdili, da smo močni”

“Seveda je 3:1 ali pa 3:2 povsem drugačen rezultat, a smo z zmago potrdili, da smo močni,” je po sinočnji tekmi na Bonifiki razmišljal domači kapetan Ivica Guberac.

Ivica Guberac (z žogo) upa, da bo s soigralci na Poljudu 
proslavil napredovanje. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Ivica Guberac (z žogo) upa, da bo s soigralci na Poljudu proslavil napredovanje. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Koprska zvezna vrsta je proti mladi zasedbi Hajduka opravila veliko dela. Ivica Guberac je med dvobojem večkrat izkoristil svojo fizično premoč, obenem pa se je izkazal s podajo pri zadetku.

> Kako ste igralci doživeli ta spektakel?

“Gledalci so prišli na svoj račun in videli pet zadetkov. Seveda smo veseli zmage, vendar je ostalo malce grenkega priokusa zaradi drugega prejetega zadetka. Splitčani so se še kako zavedali pomembnosti tega zadetka, zato so se ga tako razveselili. Upam, da bomo na Poljudu zadržali minimalno prednost in proslavili napredovanje.”

> Motiv je najbrž bil na najvišji ravni.

“Hajduk ni več to, kar je nekoč bil, vendar ostaja velik klub. Ko stopiš na igrišče in sodnik zapiska začetek tekme, se tudi zvenečih imen ne smeš ustrašiti. Odlično smo stopili v tekmo in izkoristili razmere, v katerih smo najmočnejši. Prvi polčas je bil fenomenalen, ne znam pa si razložiti padca v drugem polčasu.”

> Se bo težko osredotočiti na nedeljsko prvenstveno tekmo z Domžalami?

“V prvenstvu imamo visoke cilje, zato moramo tudi proti Domžalam kreniti na vso moč. Imamo kakovosten kader in menim, da lahko uspešno tekmujemo na vseh treh frontah. Nobenega tekmeca ne mislimo podcenjevati, saj bo težko nadoknaditi izgubljene točke.” SM


Najbolj brano