Kanarčki ugnali Zavrč

Številne menjave med reprezentančnim premorom so očitno blagodejno vplivale na koprsko zasedbo, ki je na domači Bonifiki rezultatsko dokaj prepričljivo ugnala “potujoči cirkus” iz Zavrča. Luka Koper : Zavrč 3:1 (1:0).

Nogometaši Zavrča so na Bonifiki še vselej grizli do konca 
... Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Zavrča so na Bonifiki še vselej grizli do konca ... Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Obračun je pričakovano minil v globoki senci španskega (Real : Barcelona) in slovenskega (Olimpija : Maribor) “el clasica”, a je ob številnih kadrovskih spremembah v obeh moštvih v zadnjih tednih vseeno požel precej zanimanja tako med slovenskimi ljubitelji nogometa kot tudi med stavniškimi navdušenci širom po svetu.

Stadion Bonifika, gledalcev 250, sodnik: Bukovec (Lendava) 6. Strelca: 1:0 Vekić (4), 2:0 Štulac (59), 2:1 Golubar (67), 3:1 Štulac (82). Luka Koper: Kahlina 7,5, Andrejašič 7, Vekić 7 (od 85. Posavac -), Radujko 6,5, Štulac 7,5, Dedić 6,5 (od 92. Maslić -), Pavić 6, Memolla 6, Hadžić 6,5, Štromajer 6,5, Gabrič 6,5 (od 72. Anđelković 6). Trener: Slavko Matić. Zavrč: Picak 5, Rogač 6, Riera 6,5 (od 46. Golubar 6,5), Glavica 6, Matjašič 6,5 (od 69. Muslimović 6), Antić 6, Datković 5,5, Pihler 6, Novoselec 5,5 (od 46. Petrovič 6), Batrović 6, Kokorović 5,5. Trener: Ivica Solomun. Rumeni kartoni: Pavić, Andrejašič, Dedić, Radujko, Hadžić; Riera, Datković, Petrović.

Ob katastrofalnih vremenskih razmerah sta obe moštvi v igro krenili dokaj previdno, tako da je sicer nezanesljivi glavni sodnik Mihael Bukovec prvi prekršek zapiskal šele v 14 minuti in 40 sekundi (!) tekme. Že v četrti minuti pa je prvič pokazal proti sredini igrišča. Domači napadalec Luka Vekić, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost za igro zaradi bolezni Josipa Ivančića, se je lepo znašel v gostujočem kazenskem prostoru in z natančnim strelom matiral gostujočega čuvaja mreže Dominika Picaka.

V nadaljevanju prvega polčasa je bil precej bolj zaposlen njegov kolega na nasprotni strani Kristijan Kahlina, ki je imel največ dela v 23. minuti, ko se je skozi koprsko obrambo sprehodil Jure Matjašič, a se je koprski vratar izkazal z izjemno reakcijo. Šest minut kasneje je z izjemnim strelom iz 25 metrov nase opozoril še gostujoči zvezdnik Albert Riera, a je njegovo veselje preprečila vratnica.

Do konca prvega polčasa so tokrat fluorescentni kanarčki vendarle malce umirili goste, ki so v drugi polčas krenili s svežimi močmi, a jim to ni prineslo uspeha. V 59. minuti se je za strel z velike razdalje odločil domači vezist Leo Štulac, njegov nič kaj nevaren poskus pa je vendarle presenetil nezbranega vratarja Zavrča, ki je žogo izpustil iz rok v svojo mrežo in Koprčanom bistveno olajšal nadaljevanje dvoboja.

Sledil je še strel Svena Dedića, v 67. minuti pa so gostje iz Haloz zaostanek znižali po strelu z glavo rezervista Josipa Golubarja. Le pet minut zatem se je po hitrem protinapadu pred Kahlino znašel Zlatan Muslimović, ki pa akcije ni uspel realizirati po svojih željah. To je veliko bolje v 82. minuti uspelo Štulcu, ki je samostojni prodor po levi strani zaključil z mojstrskim strelom z roba kazenskega prostora in dokončno razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Plus: Prenovljena koprska zasedba se je izkazala z učinkovitostjo in borbenostjo. Pomemben delež so prispevali tudi novinci in nekateri igralci, ki so večji del jeseni presedeli na klopi. Minus: Ob številnih spremembah je bilo že pred tekmo jasno, da Koprčani ne morejo vseh devetdeset minut zdržati v visokem tempu. Premalo zbrani gostje iz Zavrča pa tega niso kaznovali.

Gostujoči strateg Ivica Solomun je po koncu tekme obžaloval zamujene priložnosti, premraženi domači trener Slavko Matić, ki je že od prve minute na igrišče poslal novinca Draga Gabrića, pa je razplet dogodkov pokomentiral z nasmehom na obrazu: “Zavrč se je spet izkazal kot zelo neugodno moštvo. Najprej smo razmišljali o obrambnih nalogah, šele nato o napadu, in vse skupaj se nam je dobro izšlo. Gostje so imeli kar nekaj priložnosti, a na našo srečo niso dosegli še kakšnega zadetka. Glede na turbulentno dogajanje v zadnjih tednih, so te tri točke za nas zelo pomembne.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano