Slavje izstavilo račun

Obe ekipi sta bili z mislimi nekje drugje. A Velenjčani so bili vseeno še nekoliko pri stvari in drugič v tej sezoni na Bonifiki premagali Koprčane. To je bil zanje že enajsti domači poraz. Luka Koper : Rudar 0:0 (0:1).

Koprski nogometaši so v sredo postali pokalni prvaki, slavje 
pa je očitno pustilo posledice tudi pri njihovi bledi sobotni 
prvenstveni predstavi. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Koprski nogometaši so v sredo postali pokalni prvaki, slavje pa je očitno pustilo posledice tudi pri njihovi bledi sobotni prvenstveni predstavi. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Precej akterjev dvoboja za pokalno krono se je znašlo na tribuni, v začetni enajsterici jih je bilo pet iz sredine začetne postave. Na klopi je bil od nosilcev igre Denis Šme, ki se ni mogel odpočiti, ampak je nepričakovano hitro moral na igrišče, ko Miha Blažič zaradi poškodbe ni bil sposoben več nadaljevati tekme.

Stadion Bonifika, gledalcev 250, sodnik Žganec (Ljubljana-Zalog) 6. Strelci - 0:1 Bolha (31), 0:2 Tolimir (79), 0:3 Radujko (87). Luka Koper: Adam 5, Hadžić 6, Blažič- (od 19. Šme 5,5), Andrejašič 5,5, Krivičić 5,5, Guberac 5,5, Rahmanović 5,5 (od 73. Smrtnik-), Črnigoj 5,5, Pučko 5, Peševski 5 (od 55. Posavac 5,5), Štromajer 4,5. Trener: Rodolfo Vanoli. Rudar Velenje: Rozman -, Kašnik 6, Jahić 6,5, Džinić 6, Kreft 6, Babić 6,5 (od 66. Saramati 6), Plesec 6 (od 60. Tolimir 6,5), Firer 5,5, Bolha 6,5, Radujko 7, Jelić 6 (od 78. Kocić-). Trener: Jernej Javornik. Rumeni kartoni: Peševski, Črnigoj, Hadžić; Babić, Plesec, Jelić, Kašnik, Tolimir; rdeč karton: Štromajer (45 - ugovor sodniku).

V prvem polčasu je Koprčanom v precej revialnem ritmu igre še nekako šlo, a ostali so praktično brez pravih priložnosti, medtem ko so gostje žogo le uspeli spraviti za hrbet nesrečnega in razglašenega Davida Adama - iz prekinitve, ki je sicer močno koprsko orožje. Mario Babić je izvajal kot, z glavo pa je bil natančen Klemen Bolha. Zatem je Dejan Peševski še kar slavil izenačenje, čeprav je pred tem glavni sodnik Mitja Žganec, ki v prvem polčasu ni preveč navdušil, piskal prekršek nad gostujočim vratarjem Matjažem Rozmanom. Da bo to še peti koprski zaporedni dan brez zmage v prvenstvu, je bilo bolj ali manj jasno v zadnji minuti polčasa, ko je Jaka Štromajer neodgovorno pustil ekipo na cedilu. Jasno in glasno je delilca pravice nekam poslal in za “nagrado” dobil predčasno pot pod prho.

Jasno je bilo, da ekipa brez pravega motiva, žara in še z igralcem manj, ne bo zmogla preobrata. Tudi pri obetajočih akcijah je bilo premalo lucidnosti in sodelovanja. Na drugi strani je Adam ubranil tri nevarne strele Rudarja, potem pa slednjič kapituliral enajst minut pred koncem tekme, ko je rezervist Nikola Tolmir izkoristil podajo Daliborja Radujka. Koprčan na začasnem delu v Velenju je slednjič le še potrdil zmago, a se zadetka ni veselil. “Rezultat ni bil pomemben, šlo nam je le zato, da sezono končamo v zmagovalnem ritmu,” je Radujko ocenil dogajanje.

Plus: Ni bilo najti kaj posebej pozitivnega. Minus: Nespameten Štromajerjev rdeč karton.

V sodnikovem dodatku so gostje po prostem strelu prek Enisa Saramatija zadeli še prečnik. Trenerju gostov Jerneju Javorniku se je po čestitkah Koprčanom in svojim mudilo na pivo s prijatelji, Koprčani pa si poraza niso preveč gnali k srcu: “Nismo bili z glavo na tekmi, nismo bili dovolj agresivni, poznala se je utrujenost po sredini tekmi in slavju. Ta tekma pač ni bila pomembna. Dali smo svoj maksimum,” je povedal Ivica Guberac.

ROK MAVER


Najbolj brano