Kanalci v izenačeni tekmi ob zmago

Odbojkarji Hoč so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške doma premagali Salonit Anhovo s 3:1 (-17, 23, 24, 38).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

HOČE > Odbojkarji Hoč so si z zmago proti Salonitu Anhovo že zagotovili mesto med šestimi najboljšimi klubi, ki bodo v drugem delu prvenstva igrali v skupini za prvaka. Tekma je bila izenačena, še zlasti v četrtem nizu, ki je trajal kar 46 minut, po pravi drami pa so ga s 40:38 dobili hoški odbojkarji, ki so igrali brez obolelega Sebastijana Škorca.

Dvorana v Hočah, gledalcev 300, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Javornik).
Hoče: Crnjanski 27, Orthaber, Cafuta, Šijanec 8, M. Planinšič 10, Špindler, Franc 6, Repa, Vovk 2, Radović 25, U. Planinšič 4, Zidar.
Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarič, Jereb 5, Karnel, Mutapčija 6, Pirih, Mijatović 8, Čabarkapa 11, Kovačič, Gadnik 17, Tomić 12, Jerončič 4.

V uvodnem nizu so gostitelji, morda meneč, da bodo v letošnji sezoni po treh zmagah proti Kanalcem tekmeca na kolena spravili še četrtič, zaigrali brez žara, gostje pa zavzeto in taka igra se jim je obrestovala, saj so dobili niz.

V drugem nizu je bila igra izenačena, ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena ni priigrala večje prednosti. Toda v prelomnih trenutkih, pri rezultatu 23:23, je domača vrsta osvojila dve točki za izenačenje v nizih. Tudi v tretjem nizu je bila igra izenačena, sredi niza pa so si hoški odbojkarji, ki so izboljšali sprejem in igro v bloku, v napadu pa sta se razigrala srbska odbojkarja Miomir Crnjanski in Branislav Radović, priigrali pet točk prednosti. A se uporni Primorci niso dali. Razigral se je Saša Gadnik, ki pa sam ni zmogel bremena. Hočani so povedli 24:23, nato pa zapravili dve zaključni žogi, s tretjo pa vendarle osvojili niz.

V četrtem nizu so domači zaigrali še bolj poletno in ko so povedli 16:11, je kazalo, da bodo zlahka dobili niz. Toda v nadaljevanju so si privoščili nekaj minut slabe igre in bili zanjo kaznovani, kajti Salonit je povedel 17:16. Sledila je dramatična končnica, v kateri so Hočani zapravili štiri zaključne žoge zaporedoma, nato so priložnost, da izenačijo rezultat v nizih zapravili igralci Salonita, nazadnje pri vodstvu 38:37, v ključnih trenutkih pa je več sreče imela hoška ekipa in s tremi zaporednimi točkami dobila niz in tekmo.

STA


Najbolj brano