Kanalci so zmagali

Odbojkarji Salonita so v tekmi 8. kroga 1. DOL za moške v Kranju premagali Astec Triglav s 3:0 (20, 15, 18).

Odbojkarji Salonita so  v Kranju premagali Astec Triglav s 3:0 Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Salonita so v Kranju premagali Astec Triglav s 3:0 Foto: Igor Mušič

KRANJ > Kranjčani so v letošnjih tekmah igrali dolge tekme, tokrat pa svojih sposobnosti v maratonih niso mogli pokazati. Naleteli so na razpoloženega tekmeca, ki ni dovolil nikakršnega presenečenja. Kanalci so predvsem v napadu pokazali veliko zanesljivost, ko pa je bilo treba narediti prednost, so se izkazali še pri servisu in bloku, tako da so lažje, kot so najbrž pričakovali, prišli do šeste letošnje zmage. Ključ do zmage je bilo dejstvo, da jim je uspelo zaustaviti nekdanjega soigralca Janka Breganta, ki tokrat ni bil razpoložen kot na prejšnjih tekmah.

Dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Adrović (Kamnik), Pevc (Škofja Loka). Astec Triglav: Lužovec 4, Hafner, A. Kök 6, Maček, Bilandžić 2, Bregant 10, Vene, Bežek, Kos, Mali, M. Kök 9, Rezar 6. Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarić, Lazar, Marušič 5, Karnel, Kovačič, Dos Santos 11, Jerončič, Savičić 13, Čabarkapa 15, Okroglič, Krivec 2.

Astec Triglav je po tem, ko je pred tednom prekinil niz porazov, v sredo pa se v pokalu dobro upiral ACH Volleyju, v tekmo vstopil samozavestno. Ob prvem tehničnem odmoru je po točki Aleša Köka vodil z 8:4, po asu Žige Lužovca pa je prednost povečal na pet točk. Do izida 13:9 je kazalo, da ima vse niti v svojih rokah, toda nato se je pri Kanalcih razigral Dejan Čabarkapa, ki je že s svojo sedmo točko na tekmi izenačil izid na 17:17. Darjo Savičić je goste povedel v prvo vodstvo na tekmi, z asom pa ga je še povečal Blaž Marušič. Kranjska ladja se je začela potapljati, napaka Breganta je pomenila izid 20:23, niz pa je z blokom končal Luka Krivec.

Vodstvo gostov s 5:1 na začetku drugega niza je že napovedovalo, da se triglavanom ne piše nič dobrega. Začasno so nato sicer vzpostavili ravnotežje, toda Čabarkapa je še naprej dvigoval moralo gostujoči ekipi, ki je po bloku Savičića že vodila s 15:9. Ko sta blok prispevala še Urban Česnik in Israel Dos Santos, je bilo jasno, da bo Salonit vodstvo povišal na 2:0.

As Aleša Köka na začetku tretjega niza in neubranljiv servis njegovega brata Mateja, ki je pomenil vodstvo Asteca 7:5, sta dala nekaj upanja, da bi se domači vrnili v igro. Toda sledilo je obdobje domačih napak, tako da so bili Primorci hitro spet v prednosti. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo na semaforju 13:16, Čabarkapa je nato poskrbel za večjo razliko, ki je Gorenjci niso več zmanjšali.

STA


Najbolj brano